Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija uzliek naudas sodu “Airbnb”, “Twitch” un “Pinterest” par datu neuzglabāšanu lokāli

    Jaunākie raksti

    Ziņots, ka Krievija sodījusi “Airbnb”, “Twitch” un “Pinterest” par valsts tiesību aktu pārkāpumiem personas datu jomā. Vakar, 28. jūnijā, Maskavas tiesa piesprieda visām trim kompānijām naudas sodu 2 miljonu rubļu apmērā jeb ap 35 000 eiro par Krievijas pilsoņu datu neglabāšanu valstī.

    Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Krievijas mediju uzraudzības dienests “Roskomnadzor” maijā uzsāka administratīvās lietas pret šīm trim kompānijām. Tiesa, uzliktās soda naudas šiem uzņēmumiem neko daudz nenozīmē, tomēr, no otras puses, tie atkal būtu līdzekļi Krievijai sava uzsāktā kara finansēšanai.

    Reklāma

    Būtiski, ka nesaprašanās saistībā ar Krievijas pilsoņu datu neglabāšanu valstī bija aktuālas jau pirms kara Ukrainā. ASV tehnoloģiju uzņēmumi nereti pievērsa Krievijas regulatoru uzmanību, izraisot konfliktus par valsts pieeju saturam, cenzūru un vietējo datu reprezentāciju. Tomēr kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā šie strīdi ir saasinājušies un norisinās gan biežāk, gan nopietnāk. Pie tā gan vairāk roku pielikušas Rietumu valstis, kuras šādā veidā cenšas sodīt Krieviju par uzsākto karu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    30.06.2022 08:48

    Un kā viņi taisās tos sodus piedzīt? :)

    Opis
    30.06.2022 10:25
    Reply to  Skābene

    Ja nemaksās, tad norubīs tās adreses.

    Skābene
    30.06.2022 11:56
    Reply to  Opis

    Ja Krievijai ir tehniskais defolts, jo sankciju dēļ nevar veikt pārskaitījumus kreditoriem, tad jau arī uz otru pusi maksājumi neiet! :D Būs jābrauc ar čumudānu pakaļ naudai, bet, ak vai, kā lai aizlido pakaļ naudai, ja lidmašīnas nelido un vīzas krieviem neviens vairs nedod!? :)

    bobis
    30.06.2022 14:51
    Reply to  Skābene

    Tikai ne caur Latviju, VID gaidis lidosta ar atplestu maisu.

    Reklāma