Web Analytics
More
    Reklāma

    “Airbnb” naktsmītnēs aizliedz izvietot iekštelpu drošības kameras

    Jaunākie raksti

    Naktsmītņu rezervēšanas platforma “Airbnb” nākusi klajā ar paziņojumu, ka naktsmītņu saimnieki tajās vairs nedrīkstēs izvietot iekštelpu drošības kameras, neatkarīgi no tā, kur tās ir novietas vai kādam nolūkam tiek izmantotas. “Airbnb” informējis, ka jaunās izmaiņas stājas spēkā sākot no 30. aprīļa.

    “Airbnb” līdz šim naktsmītņu saimniekiem ļāva uzstādīt drošības kameras kopīgajās telpās, piemēram, gaiteņos, dzīvojamās istabās, pie ārdurvīm. Tiesa, tādā gadījumā saimniekiem savos naktsmītņu sludinājumos bija skaidri jānorāda par kameru esamību un tās bija arī jānovieto labi redzamās vietās, bet tās nedrīkstēja atrasties privātās telpās, kā guļamistaba un vannasistaba.

    Reklāma

    Taču saskaņā ar “Airbnb” jaunāko paziņojumu sākot no 30. aprīļa naktsmītņu īpašnieki drošības kameras nedrīkstēs izvietot nekur. Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz vairāku viesu sūdzībām, ka naktsmītnē atraduši slēptās kameras.

    Līdztekus šiem jaunumiem “Airbnb” jaunajā politikā ir ieviesti arī noteikumi par āra drošības kamerām. Tagad saimniekiem būs jāatklāj, ja tās tiek izmantotas, kā arī jānorāda kameru atrašanās vieta, pirms viesi izīrē naktsmītni. Tāpat saimnieki nevar izmantot āra kameras, lai novērotu iekštelpās notiekošo, kā arī nedrīkst tās izvietot privātās āra zonās, piemēram, pie āra dušām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    12.03.2024 13:09

    Var saprast arī saimniekus. Gadās ka klienti izrādās konkrēti cūkas un aiz sevis atstāj izgāztuvi. Tad vismaz ir kādi skatāmi pierādījumi.

    Trx450
    12.03.2024 13:29
    Reply to  Krotow

    Man fāteris arī booking dod nakstmīni ar pirti. Viņš saka ka tieši latviešie ir tādi kuri var aystāt klici pirts akmeņos. Reāli fakts.

    Skābene
    12.03.2024 16:02
    Reply to  Trx450

    Pirts ir īpašas kategorijas objekts, ko pieredzējuši saimnieki nekad neizīrē personām, kas jaunāks par 25 gadiem. Parasti tieši pirtī jaunieši, kas vēl neprot dzert, aizelj mūli, sāk ampelēties un nodara zaudējumus īpašumam!

    Reklāma