Web Analytics
More
    Reklāma

    Ceļošanai atgriežoties pirmspandēmijas līmenī, “Airbnb” ziņo par rekordaugstiem ieņēmumiem

    Jaunākie raksti

    Gan pasaulē, gan Latvijā vērojama liela ceļotāju aktivitāte, un tā vien šķiet, ka situācija tūrisma nozarē ir atgriezusies pirms pandēmijas līmenī. Ceļojam visur un bez jebkādiem ierobežojumiem – tāda ir situācija vairumā valstu. Šī tendence, protams, atspoguļojusies arī naktsmītņu īres platformas “Airbnb” finanšu datos. Uzņēmums informē, ka iepriekšējais ceturksnis tam bijis ļoti veiksmīgs, ieņēmumiem pieaugot par 24%, salīdzinot ar to pašu laiku pirms gada, sasniedzot 1,9 miljardus ASV dolāru bruto jeb 319 miljonus USD neto.

    “Airbnb” norāda, ka pēdējo mēnešu laikā pieaudzis naktsmītņu rezervāciju skaits un līdztekus tam arī sludinājumu skaits. Uzņēmums informē, ka 2022. gada 4. ceturksnī rezervēto nakšu skaits naktsmītnēs pieaudzis par 20%, salīdzinot ar gadu iepriekš. Tāpat arī novērots, ka tūristi izvēlējušies ilgāk uzturēties izvēlētajās mītnēs. Konkrētāk, pieaudzis to viesu skaits, kuri vēlējušies nakšņot ilgāk par nedēļu.

    Reklāma

    To visu arī apstiprina ceļošanas tendences. 2022. gada 4. ceturksnī ārzemju ceļojumu skaits pieauga teju uz pusi, salīdzinot ar to pašu laika periodu 2021. gadā. Īpaši liela aktivitāte šajā ziņā novērota Āzijas un Klusā okeāna reģionos, Ķīnai atceļot savus Covid-19 ierobežojumus. Tas, protams, pozitīvi ietekmēja “Airbnb” darbību, kura sludinājumu kopskaits pieauga līdz 6,6 miljoniem.

    Kopumā ņemot, viss 2022. gads “Airbnb” bijis visai ienesīgs. Uzņēmuma neto ieņēmumi sasniedza 1,9 miljardus ASV dolāru, kas ir pirmais “Airbnb” rentablais gads. Tas ir diezgan liels solis uz augšu ņemot vērā, ka 2021. gadā uzņēmums cieta zaudējumus 352 miljonu USD apmērā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    17.02.2023 11:42

    Cerams ka tūrisma nozare šoreiz no rekord augstajiem ieņēmumiem veiks arī kādu uzkrājumu nākotnes krīzei un maksās godīgi arī visus nodokļus. Lai nav tā, ka labajos laikos pērk mašīnas, bet sliktajos iet protestēt pie valdības ēkas. Pie tam krīze skāra vien lielās tūrisma konveijer viesnīcas. Mazie lauku ceļotāju izmitinātāji darbojās un cēla cenas “uz nebēdu”. Par pliku gultu jau prasīja cenu kā viesnīcās ar apkalpošanu, brokastīm utt.

    KKTK
    17.02.2023 14:49

    Latvijai/Baltijai diemžēl neiet tik spoži, jo blakām ir karš: https://twitter.com/J_Hermanis/status/1625825451372384256

    Reklāma