Web Analytics
More
    Reklāma

    “Airbnb” pārtrauks darbību Ķīnā

    Jaunākie raksti

    Mājokļu izīrēšanas serviss “Airbnb” nācis klajā ar paziņojumu, ka pieaugošo izmaksu un vietējās konkurences dēļ pārtrauks savu biznesu kontinentālajā Ķīnā, noņemot ap 150 000 izmitināšanas opciju. Šis tirgus uzņēmumam nebija visai ienesīgs, veidojot tikai 1% no kopējiem ieņēmumiem.

    “Airbnb” savu darbību Ķīnā uzsāka 2016. gadā, novērojot lielu aktivitāti no ķīniešu tūristiem, kuri bieži ceļo uz ārzemēm. Sešu gadu laikā uzņēmums savu klientu bāzi Ķīnā izaudzēja līdz 25 miljoniem. Taču ar laiku darbība šajā valstī kļuva arvien sarežģītāka un mazāk ienesīga. Pandēmija to visu krietni saasināja, un arī šobrīd situācija nav diez ko spoža, Ķīnas valdībai uzliekot būtiskus ierobežojumus ceļošanā ārpus valsts.

    Reklāma

    “Airbnb” ieņēmumu kritumu Ķīnā radījusi ne tikai pandēmija, bet arī vietējā konkurence ar uzņēmumu “Tujia” priekšgalā un dažādas regulējuma problēmas. Ķīnas valdības ierobežojumu dēļ “Airbnb” šajā tirgū jādarbojas citādāk nekā citās valstīs. Piemēram, uzņēmums spiests slēgt līgumus ar vietējām pašvaldībām un glabāt savus datus valdības serveros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    25.05.2022 11:06

    un tehnoloģiju aktualitātes šajā rakstā būtu kur?

    Kursors.lv
    25.05.2022 11:22
    Reply to  digitalk

    Airbnb

    Reklāma