Web Analytics
More
    Reklāma

    Krāpnieku dēļ “Airbnb” atceļ iespēju veikt rezervācijas mājokļiem Ukrainā

    Jaunākie raksti

    Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā daudzi meklējuši veidus, kā palīdzēt šīs valsts iedzīvotājiem, kurus šī visa situācija pārsteidza nesagatavotus. Daudzviet pasaulē un arī Latvijā populāri kļuva caur “Airbnb” veikt tā saucamās viltus rezervācijas miteklim Ukrainā. Cilvēki veica rezervācijas, pašiem nemaz nedomājot tur apmesties, jo tā bija domāta kā tieša finansiāla palīdzība kara mocītās valsts iedzīvotājiem. Taču krāpnieku dēļ šādā veidā finansiālu palīdzību ukraiņiem vairs nav iespējams sniegt.

    Cerot uz vieglu peļņu šajā situācijā, “Airbnb” sarosījās krāpnieki. Vietnē tika ievietoti viltus piedāvājumi ar naktsmītnēm Ukrainā, kuras patiesībā nemaz neeksistēja, šādā veidā cerot uz šīm rezervācijām ziedošanas nolūkos. Atsevišķos gadījumos krāpnieki pat nedzīvoja Ukrainā. Šādi krāpnieciski piedāvājumi, protams, ir pretrunā ar “Airbnb” politiku, tāpēc uzņēmums sākot ar marta vidu aizliedzis jauniem mitekļu saimniekiem pievienot piedāvājumus. Lai arī šādā veidā krāpniecība varētu samazināties, no šāda soļa cietīs arī tie, kuriem finansiāla palīdzība patiešām noderētu.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka, izrādot solidaritāti ukraiņiem, līdz šim cilvēki no visas pasaules rezervējuši vairāk nekā 434 000 nakšu tādās Ukrainas pilsētās kā Kijeva, Odesa un Ļvova. Naudas izteiksmē tie vairāk nekā 15 miljoni dolāru, un tas viss nonāca tieši ukraiņu rokās, jo “Airbnb” attiecies piemērot nodokli, kas ir apmēram 20% no katras rezervācijas. Uzņēmums arī norādījis, ka tie, kuri vēlas palīdzēt, var joprojām ziedot caur Airbnb.org, kas bija apņēmies nodrošināt īslaicīgu bezmaksas mājokli 100 000 Ukrainas kara bēgļu.

    AvotsWired
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma