Web Analytics
More
    Reklāma

    Portugālē plāno ierobežot “Airbnb” naktsmāju izīrēšanu

    Jaunākie raksti

    Kopš ar pandēmiju saistītie ierobežojumi lielākoties atcelti, īstermiņa naktsmītņu īres platformas “Airbnb” finanšu stāvoklis krietni uzlabojies. Jau rakstījām par to, ka uzņēmumam iepriekšējais ceturksnis bijis ļoti veiksmīgs, ieņēmumiem pieaugot par 24%, salīdzinot ar to pašu laiku pirms gada. Vienlaikus 2023. gads atnesis “Airbnb” citus izaicinājumus. Pagājušajā nedēļā Portugāle paziņoja par apjomīgu pasākumu kopumu mājokļu krīzes risināšanai. Tā ietvaros stāsies spēkā aizliegums izsniegt jaunas “Airbnb” un citu īstermiņa naktsmītņu īres licences.

    Pagaidām nav skaidrs, kad šis pasākumu kopums, kura ieviešana Portugālei izmaksātu vismaz 900 miljonus eiro, stāsies spēkā. Premjerministrs Antonio Kosta gan norādījis, ka daļa no šiem pasākumiem tiks apstiprināta martā, taču daļai nepieciešama likumdevēju piekrišana.

    Reklāma

    Viens no pasākumiem, kas tiešā veidā skar “Airbnb” – stāsies spēkā aizliegums, kas neļaus izsniegt un saņemt jaunas naktsmītņu īres licences. Šis aizliegums gan vairāk attieksies uz mājokļiem pilsētās, mazāk apdzīvotos lauku reģionos joprojām varēs saņemt atļauju mājokļa īstermiņa īrei un sludinājuma izvietošanai “Airbnb” platformā.

    Šis viss pasākumu kopums Portugālē tiek ieviests, jo valsts pašreiz saskaras ar nopietnu mājokļu krīzi, strauji pieaugot īres un īpašuma iegādes cenām. Pērn valsts galvaspilsētā Lisabonā mājokļu īres cenas vien pieauga par 37%, kas netur līdzī iedzīvotāju algām – apmēram pusei Portugāles iedzīvotāju tā ir mazāka par 1000 eiro.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma