Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Paint saņems būtiskus uzlabojumus bilžu apstrādei

    Jaunākie raksti

    Microsoft nav aizmirsis par veco labo Paint programmu, kas drīzumā saņems ļoti noderīgus uzlabojumus, lai apstrādātu bildes un kādā mērā aizstātu profesionālos rīkus.

    Microsoft Paint būs iespējams darboties ar dažādām bildes kārtām jeb angliski saucamajiem layers, kas ir viena no galvenajām funkcionalitātēm foto apstrādes programmā Adobe Photoshop. Jaunā Paint funkcionalitāte var šķist ļoti vienkārša, bet tā noteikti noderēs vienkāršiem bilžu apstrāžu darbiem un būs pieejama bez maksas.

    Reklāma

    Tas arī ir viens no lielākajiem Paint plusiem, jo programma vienmēr ir pieejama Windows operētājsistēmā. Microsoft Paint ļaus arī izmantot caurspīdīgo režīmu, kas sniedz iespēju foto saglabāt PNG formātā bez fona. Pagaidām šīs jaunās funkcionalitātes ir pieejamas Windows Insiders programmā, kas nozīmē, ka drīzumā tās būs pieejamas visiem lietotājiem.

    Šīs izmaiņas tiešām varētu atgriezt Paint popularitāti, pateicoties brīvajai rīka pieejamībai, kad likās, ka šī programma jau būs nokalpojusi savu laiku. Ja ir vēlme piekļūt jaunajai funkcionalitātei, katram no mums ir iespējams pieteikties Windows Insiders programmai jau tagad.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Parasts latvietis
    20.09.2023 13:29

    Linux ar savu bezmaksas Gimpt , ir 10x labăks

    davix
    20.09.2023 14:05

    Šobrīd Paint savā funkcionalitātē ņemt vērā objektu pārvietošanas/editēšanas, teksta iekļaušanas utml. ierobežotās funkcijas pat būtiski atpaliek no Power Point iespējām jaunākajos Office. Ja kādreiz kādām vizualizācijām vēl varēja noderēt Paint, tad šobrīd to visu un vēl vairāk var paveikt ar Power Point. Var jau būt, ka Paintam ir vēl kādas man nezināmas priekšrocības kur to var veiksmīgi pielietot, nezinu. Varbūt citiem ir pieredze?

    Krotow
    20.09.2023 14:42

    Paint radītājiem derētu nokāpt no 40 gadus vecā koncepta un paskatīties kā attēlu labošana uztaisīta, piemēram, Faststone vai Grenshot attēlu redaktoriem. Kamēr Paint nav iespējams attēlus +/- ērti apgriezt un mainīt to izmēru arī ar cipariem un nesajājot iezīmēto apgabalu, tikmēr no Paint nav nekādas jēgas.

    davix
    20.09.2023 15:44

    Tomēr nostalģijai nevar nepieminēt, ka pirmā pieredze ar datoru bija kā reiz tieši ar – Paint un Doom :)

    Zefīrs
    20.09.2023 16:02

    Agrāk paint izmantoju tikai, lai saglabātu ekrānuzņēmumus. :D
    Tas bija kādus divdesmit gadus stpakaļ..

    Reklāma