Web Analytics
More
    Reklāma

    “Adobe Photoshop” programmā ieviests iespaidīgs MI attēlu ģenerators

    Jaunākie raksti

    Pirms diviem mēnešiem “Adobe” paziņoja, ka vairākās savās programmās, tostarp “Photoshop” un “After Effects”, integrēs ģeneratīvā mākslīgā intelekta (MI) modeļu saimi, ko dēvē par “Firefly”. Nupat uzņēmums paziņojis, ka fotoattēlu rediģēšanas programmā “Photoshop” ienes “Firefly” darbinātu funkciju “Generative Fill”. No 23. maija tā darbojas beta versijā un šī gada beigās tiks pilnībā integerēta “Photoshop”.

    “Generative Fill” funkcija, izmantojot tekstu, ļauj dažādos veidos pārveidot attēlu. Ar tās palīdzību lietotājs var ātri paplašināt bildes robežas, pievienot vai noņemt objektus. Sistēma var pati paplašināt bildi, balstoties uz tajā attēloto vai arī lietotājs var iedot teksta uzvednes, un, balstoties uz tām, MI pievienos attēla turpinājumu. GIF kustīgajā bildītē zemāk var redzēt, kā ar MI palīdzību tiek paplašināts attēls un pievienoti papildus objekti.

    Reklāma

    Līdztekus funkcionalitātei svarīgs “Generative Fill” elements ir MI apmācības dati. “Adobe” norāda, ka sistēma apmācīta, izmantojot tikai attēlus bez autortiesību ierobežojumiem, piemēram, no “Adobe Stock” krātuves. Tas nozīmē, ka ar “Generative Fill” apstrādātus attēlus droši varēs izmantot arī komerciālos nolūkos. Tāpat būtiski, ka attēli, kas izveidoti programmā “Photoshop”, tiks atzīmēti ar neredzamu digitālo etiķeti, kas norāda, vai tie ir cilvēku radīti vai MI roku darbs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Māris
    25.05.2023 18:39

    Vai tā etiķete būs print screen droša?

    Reklāma