Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija laidusi klajā savu “Wikipedia” versiju, kas ir krietni draudzīgāka Putinam

    Jaunākie raksti

    Kamēr citur pasaulē norit cīņa par to, kas tad ir labākā mikroblogošanas vietne, Krievija aidusi klajā savu “Wikipedia” beta versiju “Ruwiki”, kas ir ievērojami draudzīgāka pret tās prezidentu Vladimiru Putinu un viņa valdību.

    Vietni, kuras nosaukums nav visai oriģināls, vada bijušais “Wikipedia” galvenais krievu valodas redaktors Vladimirs Medeiko. Viņš “Wikipedia” bija nostrādājis veselus 20 gadus, taču šī gada jūnijā to pameta, lai palīdzētu izveidot Kremļa prasībām atbilstošu alternatīvu.

    Reklāma

    Medeiko norādījis, ka “Ruwiki” būs neitrāla un nodrošinās saturu no augstas kvalitātes avotiem, vienlaikus ievērojot Krievijas likumus. Līdz ar to visdrīzāk šajā vietnē var skatīt tikai un vienīgi Kremlim draudzīgu un labvēlīgu saturu, lai arī Medeiko apgalvo, ka strādā neatkarīgi no Krievijas valdības.

    “Ruwiki” saturs principā ir pārkopēts no krievu “Wikipedia” versijas, kas sastāv no 1,9 miljoniem rakstu. Taču, lai “Ruwiki” labāk atbilstu Kremļa prasībām un būtu draudzīgāks Putinam, šajos rakstos veiktas vairākas būtiskas izmaiņas. Piemēram, “Ruwiki” lapas sadaļa “Kritika” par Putinu, kurā krievu “Wikipedia” versijā ir aptuveni 2500 vārdu, ir saīsināta līdz dažām rindkopām. Tāpat nav ne vārda par iebrukumu Ukrainā 2022. gada februārī, kā arī Vāgnera grupas sacelšanos nupat jūnijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trx450
    15.07.2023 23:50

    Tā arī neizprotu. Kas tur kam tur draudzīgāks. Krievu valodā melasu informāciju. Angļu valodā arī nē. Iztieku no kursors.lv propogandas . Kā arī LTV2

    Ivis
    16.07.2023 17:46
    Reply to  trx450

    Tad priekš kam tev ko izprast?

    Reklāma