Web Analytics
More
    Reklāma

    “Yandex” pārdos savus atlikušos Krievijas uzņēmumus

    Jaunākie raksti

    Krievijas interneta giganta “Yandex” Nīderlandē bāzētais mātesuzņēmums “Yandex N.V.” paziņojis, ka pārdod savus pēdējos Krievijas uzņēmumus un līdz ar to pamet šo valsti. Par līdzīgiem plāniem uzņēmums jau ziņoja 2022. gada beigās.

    Darījuma, kas ietvers visu “Yandex N.V.” uzņēmumu pārdošanu Krievijā un dažos citos tirgos, vērtība sasniedz aptuveni 475 miljardus rubļu jeb ap 5,2 miljardus dolāru, kas ir puse no tirgus vērtības. Šādu “atlaidi” noteikusi pati Krievija. Jebkuru Krievijas aktīvu pārdošana, ko veic mātesuzņēmumi, kuri reģistrēti valstīs, kuras Krievija uzskata par “nedraudzīgām”, jāveic ar “obligāto atlaidi”. Nīderlande, kas ir noteikusi sankcijas pret Krieviju, ietilpst šajā “nedraudzīgo” valstu sarakstā.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka “Yandex” dibināts 1997. gadā un ir plašāk pazīstams kā Krievijas “Google”, ņemot vērā tā piedāvātos pakalpojumus. Lai gan “Yandex” primārais tirgus bija Krievija, uzņēmums 2011. gadā nonāca “Nasdaq” biržā, izmantojot Nīderlandē reģistrētu kontrolakciju sabiedrību “Yandex N.V.”.

    “Yandex” kā publiskam uzņēmumam klājās labi, 2021. gada novembrī sasniedzot maksimālo tirgus vērtību 31 miljardu USD. Tomēr nākamajos mēnešos “Yandex” akciju vērtība piedzīvoja strauju kritumu, Krievijai iebrūkot Ukrainā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma