Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijas tehnoloģiju gigants “Yandex” grasās saraut saites ar Krieviju

    Jaunākie raksti

    Ukrainā uzsāktā kara dēļ Rietumi ir uzgriezuši muguru Krievijai, un tas atstājis būtiskas sekas gan uz valsts ekonomiku un citām nozarēm, gan uzņēmumiem. Arī Krievijas tehnoloģiju gigants “Yandex“, kas plašāk pazīstams ar savu “Googlei” līdzīgo meklētāju “Yandex Search”, atklājis, ka smagi izjūt notiekošā sekas, tāpēc ziņots, ka tā mātesuzņēmums “Yandex N.V.” plāno aiziet no Krievijas.

    Pēdējo gadu laikā “Yandex N.V.”, kas oficiāli reģistrēts Amsterdamā, centies neatpalikt no Rietumu konkurentiem un izstrādājis savas viedierīces, pašbraucošas automašīnas, mākoņpakalpojumus “Yandex Cloud”, kā arī pārtikas piegādes un kopbraukšanas pakalpojumus un citus produktus. Tomēr Rietumu uzliktās sankcijas Krievijai ļoti apgrūtinājušas kompānijas iespējas attīstīties un piedāvāt jaunus produktus. Līdz ar to “Yandex N.V.” nācies pieņemt lēmumu pārcelt savas daudzsološākās tehnoloģijas uz ārzemēm un pārdot lielāko daļu Krievijā esošā biznesa.

    Reklāma

    “Yandex” plāno pārdot interneta pārlūkprogrammu “Yandex Browser”, kā arī “Yandex Search”, e-komercijas pakalpojumu sniedzēju “Yandex.Metrica”, kopbraukšanas servisu “Yango”, autonomo piegāžu un citus biznesus interesentiem Krievijā. Savukārt atlikušos perspektīvākos, kā arī citus izstrādes un tapšanas stadijā esošos risinājumus plānots pārnest uz Rietumu tirgiem, šajā ziņā saraujot saites ar Krieviju.

    Tomēr jānorāda, ka Krievijas pamešana “Yandex” varētu sagādāt nopietnas problēmas. Pirmkārt, uzņēmumam jāsaņem Kremļa piekrišana, ka Krievijā reģistrēto tehnoloģiju licences var izvest no valsts. Otrkārt, jāsameklē pircēji saviem biznesiem, kas arī nebūs tik viegli. Treškārt, jāgūst piekrišana no “Yandex” akcionāriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ciba
    27.11.2022 18:51

    Jā jā, protams, saraus saites. Makaronu karināšana. Spiegos hremļa sadista labā cik vien spēs.

    Centro
    27.11.2022 19:03
    Reply to  Ciba

    Ierakstiet gūglā Kaspersky KGB un redzesies kasperska foto formā.
    Tas pats ar tiem jandeksiem.
    Skaidra ari leita ka ne visi slavlandē ir sajukuši prāta, bet izskatas ka vel gs un tie visi bus izbraukuši.

    Ak vai
    28.11.2022 08:02

    Nu kā var rakstīt tādas muļķības, starp gribēšanu un darīšanu ir milzīgs bezdibenis.

    braucošais
    02.12.2022 08:17

    Konkurenti izmanto ģeopolitikas radītos apstākļus jo biznes ir iznes

    Reklāma