Web Analytics
More
    Reklāma

    “ChatGPT” bijusi “Wikipedia” skatītākā lapa 2023. gadā

    Jaunākie raksti

    Gads straujiem soļiem tuvojas noslēgumam, tāpēc īstais laiks iepazīties ar dažādiem topiem. Kolēģis Jurģis sagatavojis interesantu rakstu par 2023. gada viedtelefonu tendencēm. Savukārt “Wikipedia” dalījusies ar šī gada skatītāko lapu sarakstu. Pārsteigums vai nē, bet godpilno pirmo vietu ieņēmis “ChatGPT“, kura “Wikipedia” lapa kopumā skatīta vairāk nekā 79 miljonus reižu.

    Bezpeļņas organizācija, kas pārvalda “Wikipedia” – “Wikimedia Foundation” – sastādījusi visvairāk skatīto rakstu sarakstu laikā no 2023. gada 1. janvāra līdz 28. novembrim. Noskaidrots, ka “Wikipedia” versija angļu valodā šogad kopumā skatīta vairāk nekā 84 miljardus reižu, kas nav pārsteidzoši, jo šis bijis notikumiem bagāts gads gan tehnoloģiju, gan politikas, kultūras, gan citās jomās.

    Reklāma

    “ChatGPT” lapa “Wikipedia” angļu valodas versijā šogad skatīta 49 490 406 reižu. Gada pirmajā pusē ik dienu šīs lapas skatījumu skaits svārstījās no 100 000 līdz 400 000. Tikmēr otrajā vietā ar 42 666 860 skatījumiem ierindojas lapa par nāves gadījumiem 2023. gadā. Skatītāko pieciniekā arī iekļuvuši: 2023. gada Pasaules kauss kriketā, Indijas premjerlīga un filma “Oppenheimer”. Tāpat cilvēki aktīvi skatījuši lapas par Teilori Sviftu, Metjū Periju, Īlonu Masku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma