Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijas tiesa “Meta” preses sekretāram piespriež cietumsodu par terorisma aizstāvēšanu

    Jaunākie raksti

    Ārvalstu mediji ziņo, ka Krievijas militārā tiesa “Meta” preses sekretāram Endijam Stounam (Andy Stone) slepus piespriedusi sešu gadu cietumsodu par “publisku terorisma aizstāvēšanu”. Šo spriedumu, protams, plānots pārsūdzēt.

    Maskavas tiesa februārī izdeva Stouna aizturēšanas orderi saistībā ar vairākām apsūdzībām, kas saistītas ar terorismu. Tika apgalvots, ka “Meta” preses sekretārs nodarbojies ar terorisma aktivitāšu veicināšanu, publiski mudinot iesaistīties teroristiskās, ekstrēmistiskās aktivitātēs, kā arī attaisnojis terorismu.

    Reklāma

    Lēmums par cietumsoda piespriešanu Stounam pieņemts pēc Krievijas izmeklēšanas komitejas 2022. gada martā sāktās izmeklēšanas pret “Meta”. Apgalvots, ka “Meta” preses sekretārs uzņēmuma platformās esot “ļāvis publicēt ierakstus, kas mudina uz vardarbību pret Krievijas armiju”. Konkrētāk, daži ieraksti, kas iepriekš tiktu noņemti par vardarbības uzkurināšanu, palika “Facebook”. Krievija šo rīcību klasificēja kā terorisma izpausmi pret savu armiju.

    Tāpat iepriekš esam rakstījuši, ka Krievija “Meta” jau ir atzinusi par ekstrēmistu organizāciju. Drīz pēc iebrukuma Ukrainā 2022. gada februāra beigās Krievija bloķēja piekļuvi “Facebook” un “Instagram“.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    24.04.2024 14:44

    Tad jau Kremlim jāsūta Stounam pakaļ uz nīsto Ameriku abi Solsberijas katedrāles apbrīnotāji. Lai ķer šo ciet un velk uz Maskavu tiesāt :P Redzēs tikai kuru(s) pirmo(s) ietupinās.

    Skābene
    24.04.2024 15:27
    Reply to  Krotow

    Tie klauni tak tiesā arī tos, kas FB komentāros “diskreditē” krievu armiju, kritizē Putleru, vai nošēro rakstus par krievijas izzagšanu. Jebkuram, kurš ir publiski izteicis atbalstu Ukrainai, vai kaut ko noziedojis, vajadzētu atturēties no Krievijas un tai draudzīgo valstu apmeklēšanas, jo Krievu izpratnē atbalsts Ukrainai ir terosisma atbalstīšana!

    Biteme
    24.04.2024 18:26
    Reply to  Skābene

    Un tā nav tikai Krievu ģimene, bet krievi plašākā nozīmē – tauta, nu ne visi, bet ļoti liela daļa.

    Reklāma