Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija šodien slēdz piekļuvi “Instagram”

    Jaunākie raksti

    Pēc Krievijas komunikācijas regulatora “Roskomnadzor” aizvadītajā sestdienā teiktā – “Instagram” šajā valstī drīzumā nebūs pieejams. Vārds “drīzumā” šajā gadījumā nozīmē jau šodien, 14. martā, kad piekļuve šai lietotnei bloķēta. Šis aizliegums ir Krievijas atbilde uz “Facebook” īslaicīgi mainītajiem noteikumiem, kas atbalsta naida runas izplatīšanu atsevišķās valstīs, ja tā ir vērsta pret Krievijas karavīriem un politiķiem, jo īpaši prezidentu Vladimiru Putinu.

    Piekļuve “Facebook” Krievijā tika bloķēta jau pirms vairāk nekā nedēļas. Uz “Instagram” šie ierobežojumi toreiz neattiecās. Taču šis “Facebook” solis lika mainīt Krievijas domas. Norādīts, ka “sociālajā tīklā “Instagram” cirkulējot ziņojumi, kas mudina un provocē uz vardarbīgu rīcību pret krieviem, liekot Krievijas valdībai apsvērt “Meta” nodēvēt par “ekstrēmistu organizāciju”. Tā kā šādi ieraksti Krievijas lietotājiem nav jāredz, viņu pašu labā lietotne tiks slēgta. Par šo “Roskomnadzor” paziņoja sestdien, sakot, ka “Instagram” Krievijā nebūs pieejams sākot no 14. marta precīzi 00:00.

    “Facebook” iepriekš norādījis, ka platformā uz laiku mainīti lietošanas noteikumi saistībā ar naida runu, lai “nodrošinātu vairāk politiskās izpausmes veidu”. “Meta” globālo lietu prezidents Niks Klegs to nosauca par “pagaidu lēmumu, kas pieņemts ārkārtējos un bezprecedenta apstākļos”. Vienlaikus Krievijas soli bloķēt piekļuvi “Instagram” uzņēmums vēl nav komentējis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.03.2022 14:04

    Nabaga ietekmeļi. Pat žēl viņus nav.

    Reklāma