Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” lietotājiem Latvijā ļauj publicēt ierakstus, kas aicina uz vardarbību pret Putinu

    Jaunākie raksti

    Saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā “Meta” nolēmusi iet vēl tālāk. “Facebook” un “Instagram” lietošanas politikā ir ieviestas pagaidu izmaiņas, kas lietotājiem atsevišķās valstīs ļauj publicēt saturu, kas parasti ir aizliegts. Lietotāji tiešā veidā var izgāzt savas dusmas, publicējot ierakstus, kas ietver naida runu un aicina nodarīt kaitējumu vai pat nogalināt Krievijas karavīrus un politiķus.

    Piemēram, lietotāji droši var aicināt citus nogalināt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vai Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko. Taču šie aicinājumi nedrīkst ietvert, piemēram, informāciju, kur un kā slepkavība notiks. Vienlaikus netiek atļauti aicinājumi vardarbībai pret Krievijas civiliedzīvotājiem.

    Reklāma

    Šīs īpašās pagaidu izmaiņas attiecas uz “Facebook” un “Instagram” lietotājiem Armēnijā, Azerbaidžānā, Igaunijā, Gruzijā, Ungārijā, Latvijā, Lietuvā, Poliju, Rumānijā, Krievijā, Slovākijā un Ukrainā. Interesanti, ka izteikt naida runu pret, tā teikt, saviem tautiešiem var Krievijas iedzīvotāji. Pirmkārt, tur šīs lietotnes ir ierobežotas. Otrkārt, par šādu runu publiskošanu cietumsods varētu būt maigākais soda veids, ko saņemt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    11.03.2022 12:21

    Un tikmēr es lūk nevaru dabūt unban jo man FB bans par lūk grafisko vardarbību jo lūk publiceju video ar ceptiem mordoras orkiem tādu pašu kā Twitter bija publicējusi ua aizsardzības ministrija.
    Nevar arī pārskatīt jo redz dēļ covid19 trūkstot resursu.

    Usinss
    11.03.2022 14:13

    Visticamāk šī iemesla dēļ ir šīs izmaiņas, ka viņiem piebesīja banot visu saistīto ar karu. Tagad noteikumos ir atruna, kas ļauj ignorēt un ielikt kārenām to sejā, kuras sūdzēsies un reportos

    bobis
    15.03.2022 21:41

    Izklausas pec Bada Spelem.

    Gvido
    18.03.2022 08:55

    Aga,turiet mutes vaļā! Es pat vardarbību nepieminēju! Piedāvāju pagriezt divus atlikušos tankus un braukt uz kremli,mani uz 30dienām nobloķēja.

    Reklāma