Web Analytics
More
    Reklāma

    Orku spēki aktīvi izmanto “Starlink” termināļus arī Ukrainas teritorijā

    Jaunākie raksti

    Laikraksts “The Wall Street Journal” ziņojis, ka Krievijas spēki Ukrainā plaši izmanto “Starlink” satelītu interneta termināļus. Publikācijā atklāts, ka šīs iekārtas tiek izmantotas, lai koordinētu uzbrukumus Ukrainas austrumos un Krimā, kā arī tiek pielietotas kaujas laukā, lai kontrolētu dronus un citus militārās tehnikas veidus.

    Rodas jautājums, kā Krievija tiek pie šiem “Starlink” termināļiem? Atbilde ir melnais tirgus, neskatoties uz to, ka šīs iekārtas Krievijā ir aizliegtas. “The Wall Street Journal” norāda, ka sekoja dažiem no šī melnā tirgus pārdevējiem, kad viņi kontrabandas ceļā ieveda termināļus uz Krieviju un pat pārliecinājās, ka šīs iekārtas tiek piegādātas uz frontes līnijām. Pārskatos arī norādīts, ka daži termināļi sākotnēji iegādāti “eBay”.

    Reklāma


    Varētu būt, ka šis “Starlink” termināļu melnais tirgus sniedzas ārpus okupētajām Ukrainas teritorijām un ir aktīvs pat Sudānā. Daudzi no Sudānas tirgotājiem tālāk pārdod šīs iekārtas tā sauktajiem Ātrā atbalsta spēkiem — paramilitārai grupai, ko apsūdz zvērību pastrādāšanā, piemēram, etniski motivētās slepkavībās, mērķtiecīgā cilvēktiesību aktīvistu ļaunprātīgā izmantošanā, seksuālā vardarbībā un pat veselu kopienu sadedzināšanā.

    Jāpiezīmē, ka februārī Īlons Masks komentēja ziņas, ka “Starlink” termināļus karā pret Ukrainu izmantojuši Krievijas karavīri. Viņš toreiz norādīja, ka neviena no šīm iekārtām nav tieši vai netieši pārdota Krievijai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    mini
    10.04.2024 15:34

    He, vismaz nosauc šos īstajā vārdā raksta nosaukumā 👍

    Labvēlis
    10.04.2024 16:39

    Iļonts arī atslēdza starlink kad Ukrainai to tieši vajadzēja lai veiktu uzbrukumus Krimā esošajiem militārajiem objektiem.
    Viņa sistēma, jā, nemaina faktu ka tas ir krāna gājiens. Domā tas tipiņš kaut ko atslēgs orku pusē? Ceri vien.

    Last edited 20 days ago by Labvēlis
    Reklāma