Web Analytics
More
    Reklāma

    Kanāda valdības ierīcēs aizliedz izmantot “Kaspersky” un “WeChat” lietotnes

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau daudz rakstīts par to, ka virkne pasaules valstu valdību amatpersonu ierīcēs aizliegušas instalēt un izmantot Ķīnas lietotni “TikTok”. Tikmēr Kanāda atklājusi, ka drošības apsvērumu dēļ valdības ierīcēs aizliedz izmantot “Kaspersky” un “WeChat”.

    Izplatījušās baumas, ka plaši pazīstamais pretvīrusu programmatūras komplekts “Kaspersky” un ziņapmaiņas platforma “WeChat” tiek plaši izmantoti attiecīgi Krievijas un Ķīnas interesēs, tāpēc Kanāda nolēmusi šīs lietotnes aizliegt valdības ierīcēs.

    Reklāma

    Kanādas Finanšu padome informējusi, ka abas lietotnes rada “nepieņemamu privātuma un drošības riska līmeni”. Šāds izteikums pamatots ar to, ka abi servisi, iespējams, sadarbojas attiecīgi ar Krievijas un Ķīnas valdību un tādējādi rada risku apdraudējumam Kanādas un tās sabiedroto drošībai.

    Jāpiezīmē, ka šī nav pirmā reize, kad abas lietotnes aizliegtas Ziemeļamerikā, jo 2017. gadā ASV pieņēma līdzīgu lēmumu, aizliedzot “Kaspersky” bažās par uzņēmuma sadarbību ar Maskavu. Tāpat arī Eiropas Savienība “Kaspersky” atzinusi par “ļaunprātīgu” un jau 2018. gadā aizliedza tās izmantošanu amatpersonu darba ierīcēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    02.11.2023 11:39

    Eset Mobile ir labs antivīruss

    Biteme
    02.11.2023 11:44
    Reply to  Jānis

    Labs kas? Kam to izmanto?

    Jānis
    02.11.2023 12:13
    Reply to  Biteme

    No draudzīgas valsts un viegls pret sistēmu. Es izmantoju Paymant Protection funkciju finansu aplikācijām, jo telefonā ir instelētas arī aplikācijas, kas nav Google Play veikalā…

    xs1
    02.11.2023 12:00

    Šī valsts drīz nebūs otra Z-Koreja? Tur jau tagad viens ne tāds vārds Trūmena virziena un uzreiz čoks :)

    Reklāma