Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Lielbritānija un Jaunzēlande valdības ierīcēs aizliedz izmantot “TikTok”

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris dienām, sekojot ASV, Kanādas, Eiropas Komisijas piemēram, Lielbritānija  pieņēma lēmumu valdības izsniegtajās darba ierīcēs aizliegt instalēt un izmantot “TikTok”. Pāris dienas vēlāk ar identisku aizliegumu nākusi klajā arī Jaunzēlande. Abas valstis savu lēmumu pamatojušas ar pieaugošām bažām par to, ka “TikTok” īpašnieks “ByteDance” lietotāju datus nodod Ķīnas valdībai.

    Lielbritānijas valdība jau kādu laiku neslēpa savu negatīvo attieksmi pret “TikTok”. Šobrīd grūti iedomāties, ka vēl tikai pērn Lielbritānijas parlaments šajā lietotnē bija izveidojis savu kontu, ko gan ātri vien aizvēra, baidoties par datu drošību.

    Reklāma

    Ar lēmumu valdības izsniegtajās ierīcēs aizliegt izmantot “TikTok” nupat nākusi klajā arī Jaunzēlande. Valsts varas iestādes šo lēmumu pamatoja ar bažām par kiberdrošību un paziņoja, ka līdz marta beigām lietotne tiks aizliegta visās ierīcēs ar piekļuvi parlamenta tīklam.

    Šie abu valstu paziņojumi kopējo situāciju “TikTok” padara jo drūmāku. Runā, ka uzņēmuma vadība jau ir apspriedusi atdalīšanos no mātesuzņēmuma “Bytedance”, kas tiek turēts aizdomās par “TikTok” lietotāju datu nodošanu Ķīnas valdībai. Saistībā ar šo savu vārdu jau teikusi ASV valdība, kas “Bytedance” uzstādījusi ultimātu – pārdot “TikTok”, pretējā gadījumā lietotni sagaida pilnīgs aizliegums ASV.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ģirts Bērzs
    18.03.2023 21:48

    Uzskatu ka vispār telefonā nevajadzētu būt jau instelētām sociālo tīklu portālu pārlūkiem to nopērkot kā tas parasti ir. Pamatā jau sabāzti sākot no Feisboka,Tvitera un citiem jauiem murgiem.Personīgi mani tie visi tikai traucē un maisās kur nevajag un nekad arī tos neizmantoju un neizmantošu.Tāpat ir ar interneta pārlūkiem kuri ir jau tajā un tu nevari ne izdzēst ne mainīt uz cita veida pārlūku.Izdomājiet cita veida biznesu kā čakarēt lietotāju un modeļa īpašnieku.Ar to Angļu valodu arī esat izbesījuši.Kur ir tā jūsu EU brīvība! vis tiek uzspiests.Kādas Valodas man nepieciešamas zinu un māku un nemēģiniet man ko uzspiest.Nesmu jums nekāds bērns ,vai studentiņš jūs tur!bezkaņas.

    19.03.2023 13:43
    Reply to  Ģirts Bērzs

    aiz pieturzīmēm jāliek atstarpe :P

    Skaks
    20.03.2023 15:23
    Reply to  Ģirts Bērzs

    Pēc punkta, izsaukuma/jautājuma zīmes, vārda pirmais burts ir lielais :P

    20.03.2023 15:55
    Reply to  Skaks

    es, atšķirībā no iepriekšējā oratora, neapgalvoju, ka “zinu un māku” ;)

    [edit] pēc punkta vienmēr nav lielais burts, piemēram, Worda autokorekcija laboja “1996. Gada 29. Februāris”, rezultātā valsts iestādēs nevis uzdeva IT pakaļas kasītājiem atslēgt korektora ruli, bet pat pieņēmuši MK noteikumus (tagad jau atceltus), ka valsts dokumentos aiz gada/datuma punkta neesot jāliek atstarpe. rezultātā izaugušas 2000-šo gadu analfabētu paaudzes, kuras joprojām neliek atstarpi aiz punkta. lai slavēti mikromīkstie un LR MK par jaunievedumiem latviešu valodas gramatikā!!!

    Krotow
    20.03.2023 16:35
    Reply to  digitalk

    Tukšuma aiz punkta izlaišana radās dēļ automātiskās vārdu aiz skaitļa/punkta kombinācijas pārnešanas jaunā rindā un vidējā ierēdņa un sekretutkas ģenētiskas nespējas lietot nonbreaking space (Shift+Space). Tāpēc tukšumu vēl tagad daudz kur nelieto.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    20.03.2023 17:26
    Reply to  Krotow

    ctrl+shift+space

    Kiki
    20.03.2023 17:48

    Izskaidrojiet, lūdzu, plz, šo haipu par TikTok lietotni. Pārlūkā, kur potenciāli ir redzams viss mans trafiks, tur Tik Tok drīkst lietot, bet app – nedrīkst? Sorry, ja es webā varu skatīties, tad visi mani dati tāpat Ķīnas valdībai ir pieejami, tikai klāt nāk visi riski no publiska web. Tāpat arī nemanu, ka tiktu aizliegts Alieexpress, Xiaomi utt, kas arī pieder Ķīnas uzņēmumiem. Kāpēc tos drīkst lietot?

    21.03.2023 09:54
    Reply to  Kiki

    nav jēgas runāt par racionālo graudu, kad iesaistītas valstu politiski ekonomiskās intereses.

    Reklāma