Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” mākslīgā intelekta modelis “GPT-4” kļūst vispārēji pieejams

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums “OpenAI” paziņojis, ka tā mākslīgā intelekta (MI) modelis “GPT-4” kļuvis vispārēji pieejams, izmantojot tā API. Līdz ar to sagaidāms, ka pārskatāmā nākotnē parādīsies vairāk risinājumu, kuros integrēts šis MI modelis.

    “OpenAI” norāda, ka kopš marta “miljoniem izstrādātāju ir pieprasījuši piekļuvi “GPT-4″” API, un katru dienu turpina pieaugt to risinājumu skaits, kuros integrēts šis MI modelis. Atšķirībā no iepriekšējās versijas “GPT-3,5”, jaunais jeb “GPT-4” spēj atbildēt, izmantojot pieprasījumu gan teksta gan attēlu formātā. Salīdzinājumā iepriekšējais MI modelis pieņēma vaicājumus tikai teksta veidā. Tāpat “GPT-4” ir precīzāks un zinošāks par “GPT-3,5”. Līdzīgi kā iepriekšējie MI modeļi arī “GPT-4” apmācīts, izmantojot publiski pieejamus datus.

    Reklāma

    Tiesa, “GPT-4” modelis nav ideāls. Tas arī mēdz jaukt faktus, sarunāt muļķības un aplamības, tāpēc akli uzticēties tam joprojām nevajadzētu. Tāpat šis MI modelis līdzīgi kā iepriekšējie nemācās no savas pieredzes. Tādā ziņā lielāku izrāvienu sniegtās informācijas patiesumā un kvalitātē varētu parādīt nākamais “OpenAI” MI modelis, pie kura uzņēmums vēl tik aktīvi nestrādā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma