Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” uzskata, ka superinteliģentā MI modelis būs pieejams vēl pirms 2030. gada

    Jaunākie raksti

    OpenAI“, kas pērnā gada nogalē uzsāka mākslīgā intelekta (MI) trakumu, ir paziņojis, ka veido īpašu komandu, lai pārvaldītu superinteliģentā MI riskus. Šis MI modelis krietni vairāk konkurēs ar cilvēku, turklāt visai ticams, ka daudzās jomās krietni pārspēs tā veikumu. “OpenAI” norāda, ka superinteliģentais mākslīgais intelekts ir gudrāks pat par apdāvinātāko un inteliģentāko cilvēku un izceļas uzreiz vairākās jomās. Uzņēmums uzskata, ka šāds MI modelis varētu iznākt vēl pirms 2030. gada.

    “OpenAI” skaidro, ka “superinteliģence būs visietekmīgākā tehnoloģija, ko cilvēce jebkad ir izgudrojusi, un tā varētu palīdzēt atrisināt daudzas no pasaulē būtiskām problēmām”. Taču vienlaikus uzņēmums brīdina, ka šāda tehnoloģija, ja to pienācīgi nekontrolēs, varētu kļūt bīstama un pat radīt riskus cilvēces izzušanai. Tieši tāpēc “OpenAI” tagad veido speciālistu komandu, kuras uzdevums būs pārvaldīt superinteliģentā MI radītos riskus.

    Reklāma

    Tāpat uzņēmums paziņojis, ka veltīs 20% no pašlaik pieejamās skaitļošanas jaudas, lai izstrādātu “automatizētu pielīdzināšanas pētnieku”. Šāda sistēma teorētiski palīdzētu “OpenAI” nodrošināt, ka superinteliģence ir droši lietojama un saskaņota ar cilvēka vērtībām.

    Jāpiezīmē, ka šis “OpenAI” paziņojums nāk laikā, kad valdības visā pasaulē domā, kā regulēt MI nozari. Uzņēmuma izpilddirektors Sems Altmens arī norādījis, ka MI regulējums ir “būtisks” un ka “OpenAI” vēlas sadarboties ar politikas veidotājiem šajā jautājumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    07.07.2023 09:50

    Es nesaku, ka nav iespējams, bet šāds paziņojums, ja tas nāk no OpenAI lasās kā “ko gan citu mēs varētu teikt”, jo kurš uzņēmums negrib radīt ažiotāžu ap savu investīciju jomu? Visi ‘tas būs tik spēcīgs, ka mums laicīgi jāsāk to iegrožot, savādāk pārspēs visu un visus’ vairāk pēc pašu vēl netapušu produktu priekšlaicīgas slavināšanas izklausās nekā pēc patiesa un godīga brīdinājuma.

    Parasts latvietis
    07.07.2023 12:15

    Jebkurš izgudrojums vairāk , vai mazāk vienmēr ir ticis pielietots militārā sfĕrā. Civilizācijai nav nākotnes, mēs paši sevi iznīcināsim .nešaubīgi :(

    Sergejs
    07.07.2023 13:54

    SkyNet (kas atcerās veco labo Terminatoru sapratīs) ir klāt -))

    Flare
    07.07.2023 18:32
    Reply to  Sergejs

    Ir viedoklis, ka Skynet doma uzmest visai pasaulei kodolbumbas ir diezgan muļķiga – reāli tiktu iznīcinātas lielākā daļa no elektroierīcēm un elektrības infrastruktūras. Neatminos vairs, vai Terminatorā šī ‘nepilnība’ tika rsināta.

    Ivis
    07.07.2023 21:35
    Reply to  Flare

    Matriksā roboti teica, ka ir gatavi dažādiem eksistences līmēniem (domāts, piem. dīkstāve uz 1000 gadiem), atšķirībā no humanoīdiem.

    Chils
    07.07.2023 18:38

    Cilvēces izzušanu jau garantē varavīksnieši. Un daži vāgnerieši. Nevajag nemaz intelektu pieslēgt. Atliek dupsi un ložmetēju. Un čiks.

    bobis
    08.07.2023 11:14

    Ja cilvece izudis, nebus kas labo un uztur superinteligento, varbut cer ka varzcilvekus klones, kas to daris cilveku vieta.

    bobis
    08.07.2023 11:19

    Parasta rusa un mitri laikapstakli piebeigs terminatorus un skainetus.

    Krotow
    08.07.2023 16:52

    “būs pieejams vēl pirms” – savulaik gramatikas stundās mācīja ka pareizi ir “tiks radīts jau līdz.

    Reklāma