Web Analytics
More
    Reklāma

    Google nākotnē varētu atteikties no Samsung iesaistes Tensor mobilo procesoru izstrādē

    Jaunākie raksti

    Pie apvāršņa parādījušās baumas, ka pārredzamā nākotnē Google varētu pilnībā pati veidot savu Tensor mobilo procesoru, atsakoties no sadarbības ar Samsung.

    Šobrīd Pixel 6 un Pixel 7, kā arī Pixel Fold un Pixel Tablet darbina Google radītais Tensor mobilas procesors jau divās paaudzēs. Tiesa, tas pamatā ir balstīts uz Samsung radīto Exynos procesoru, ko uzņēmums vairs neizmanto savos flagmaņu telefonos, pilnībā pārejot uz Qualcomm Snapdragon procesoriem.

    Reklāma


    Google šajā visā piedalās ar dažādās savām izmaiņām, tomēr lielākoties visu nosaka Samsung tehnoloģijas un iespējas. Tāpat uzņēmums piedalās procesoru ražošanā. Tomēr avoti uzskata, ka ilgākā periodā sadarbība varētu mainīties, jo visu procesa izstrādi savās rokās pārņemtu Google. Tāpat ražošana varētu tikt uzticēta uzņēmumam TSMC, izmantojot viņu 3nm tehnoloģijas. Šo ražotāja saviem procesoriem izmanto tieši Apple.

    Pagaidām gan Tensor G3, Tensor G4 taps sadarbībā ar Samsung. Iespējams, ka jau piektās paaudzes Tensor G5 varētu būt pirmais pilnībā Google radītais mobilais procesors. Tas varētu parādīties 2025. gadā un darbinātu Pixel 11 telefonu. Pagaidām tā liekas tāla nākotne, kas varētu diezgan ātri pienākt, bet redzama tendence, ka lielie tehnoloģiju uzņēmumi procesoru izstrādi pārņem savās rokās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma