Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Tensor G3 procesors Pixel 8 viedtālruņiem piedāvās ātru UFS 4.0 atmiņu

    Jaunākie raksti

    Lai arī tikko Google izziņoja divas Tensor G2 ierīces, nākamā, uzlabotā procesora versija Tensor G3 versija gaidāma Pixel 8 sērijā. Tensor G3 piedāvās ievērojamus uzlabojumus procesora un atbalstītās atmiņas specifikācijās.

    Ja var ticēt baumām, Tensor G3 būs nozīmīgs uzlabojums ar modernākiem procesora kodoliem, atbalstu jaunākajam datu uzglabāšanas UFS 4.0 standartam, jauni video apakšsistēmai un citiem uzlabojumiem. Google Tensor G3 vēlreiz mainīs kodolu izkārtojumu, šoreiz izmantojot 1+4+4 izkārtojumu. Tas atšķiras no Tensor un Tensor G2, kam abiem bija 2+2+4 izkārtojums.

    Reklāma

    Viena veiktspējīgā kodola pamatā būs Cortex-X3, kura takts frekvence sasniegs 3.0 GHz. Pārējie būs Cortex-A715 kodoli ar 2.45 GHz. Tas ir ievērojams solis uz priekšu salīdzinājumā ar Cortex-A78 kodoliem, kas bija Tensor G2. Enerģijas taupīšanai būs Cortex-A510 kodoli ar 2.15 GHz frekvenci, atkal jau tie ir daudz modernāki salīdzinājumā ar Cortex-A55, kas bija iepriekšējo Tensor paaudžu kodoli.

    Šie uzlabojumi jau paši par sevi nodrošinās ievērojamu procesora veiktspējas pieaugumu kopumā, kā arī sagaidāma labāka viedierīču efektivitātei. Sagaidāms, ka jauno procesoru  izmantos Pixel 8 viedierīces. Sagaidāms, ka Tensor G3 procesors arī iezīmēs Google atteikšanos no 32-bitu lietotnēm, ko Apple paveica jau daudzus gadus atpakaļ. Iespējams, Tensor G3 pārspēs Galaxy S23 Ultra un OnePlus 11 flagmaņu ātrdarbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    09.06.2023 11:44

    Tā kā man sāk besīt Samsung mēģinājumi visos aspektos kopēt Apple, tad šis varētu būt labs variants uz ko migrēt! Ja vēl cenu veidošanas politika saglabāsies līdzšinējā, tad viennozīmīgi Samsungam teikšu čau atā un sveiks Pixeli!

    Krišs
    09.06.2023 12:29

    Nu nezinu. Pus gads ar p7 kopumā esmu vīlies google telefonā(varbūt ekspektacijas bija par lielu) 7 ir daudz gļuku, bugu JOPROJĀM.. Google arī ir kā mūsu saeima tikai sola sola, bet realitātē vienmēr viss tiek palaists un darīts caur ž… Ikmeneša updeiti ar ko tik ļoti lepojas, ka nevienam ražotajam tā nav, bet 90% gadījumu tie vienmēr iekavējas un super reti kad iznāk laikā! Ik mēneša pirmajā pirmdienā….Arī tagad lielais ceturkšņa updeits vajadzeja būt pirmdien – NAV un ar info google ir super shady un skopojas, kāpēc iekavē un kad varētu gaidīt… Diena? DIvas? Nedeļa vai pat atlikts uz nākamo mēnesi??? Jāzīlē kafijas biezumos! No avotiem ziņo ka šis updeits konkrēti sačakarējis pirkstu lasītaja funkcionalitati(vismaz tiem kas ir beta programmā) un visticamāk tāpēc… Bet google klusē, kā parasti. Ir manāmas lietas kas nestrāda (piemēram 5G ir 2 sim gan lmt(esim) gan bite(fiziskais sim), atrakstās ka visam jāstrādā, bet nestrādā) Man jau apnicis ar viņiem strīdeties un dzīvoju vnk uz LTE( pat ne 4G jo nez kāpēc tas ir maksimālais ko varu dabūt), kaut stāvu blakus 5G tornim. JĀ opcijās viss ir lai lietotu 5G bet nav! Baterija arī ir so so… Jauns telefons bet iet tikai 1.5dienas. kaut viss ir… Read more »

    Last edited 10 months ago by Krišs
    Mapsis
    09.06.2023 13:07
    Reply to  Krišs

    Pārej uz iphonu, ja ios kā tāds der, jo ne visiem tas patīk. Bet nebūs problēmu ar bateriju, androidu bēda ir tie snapdragoni, ja tev nav kosmosa beterija tad ilgi neturēs. Paskaties uz apple baterija salīdzinoši niecīga, bet nereti tur ilgāk par konkorentu mega baterijām.

    Dzi
    09.06.2023 15:14
    Reply to  Mapsis

    Es šī paša iemesla dēļ pārgāju uz ios, man izbesīja android telefoni tieši dēļ bugiem. Ķipa atnāk atjauninājums, beigās saproti ka šis tas sliktāk palicis nekā iepriekš. Downgrade uztaisīt nevar un jādzīvo ar sačakarētu funkcionalitāti. Beigās sanāca tā ka vairs dēļ darba nav īsti nepieciešams android, nospļāvos un pārgāju uz iphone.

    Pēča
    09.06.2023 15:56
    Reply to  Mapsis

    Sievai 12 iphone, aptuveni 2.5 gadus lieto un bateriju degradācija ir drausmīga! Tagad vienmēr jameklē vads kur vien var pieslēgties savādāk pat dienu neizvelk un viņa telefonu spaida retāk ne ka es.

    Tas dargais apple neattaisno sevi jo liekas, ka konstruēts un būvēts priekš 1.5-2 gadu telefonu maiņas cikla.

    Zefīrs
    09.06.2023 16:41
    Reply to  Pēča

    Cik % ir pie battery health ? Nomaina bateriju un rullē tālāk. Vēl var apskatīties, kas noēd bateriju un izslēgt kādu atrašanās vietu un background app refresh, kur tie nav vajadzīgi.
    Ja tas ir 12 mini, tad, jā, baterija pašvaka..13 mini jau bija manāms uzlabojums baterijas darbības laikā.

    Mapsis
    09.06.2023 22:48
    Reply to  Pēča

    Nepieciešams vairāk info, ievērojami baču sa*pist var jebkuram telefonam pat mazāk kā gada laikā kur nu vel 2.5 gadu laikā.
    Plus es ieteiktu vienmer izmantot “optimised battery charching”, un protams censties neizlādēt telefonu līdz nullei.
    Iphonam laikam neredz lādēšanas ciklus, tikai battery healt, atšķirībā no maciem.
    Es ieteiktu nomainīt baču un rullēt tālāk, procis tam iphonam gan jau joprojam bus gandrīz tik pat jaudīgs, kā šogad vel tikai prezentētam android flagmanim. 🤣
    Labs, lab jokoju, neņemat ļaunā.😬

    Pēča
    10.06.2023 11:14
    Reply to  Mapsis

    Parastais 12 iphone. Battery health 87% rāda.

    Pats vairs baču nenomainīt jo kvalitatīvi hermētiski atpakaļ nesalīmēsi. Kādas 3 reizes esmu mēģinājis savējiem- līmē kā grib un ar ko grib ar laiku parādīsies putekļi iekšā…Kaktu kantorī ‘pa lēto’ būs taspats. Autorizētā servisā gada sākumā, prasīja 380€ par bateriju nomaiņu. Ta jau pieliec vēl tikpat un paņem jaunu….
    Lādē tikai no oriģ. iphone lādētājiem(mājā ir divi)

    Speciāli ucināties, sekot tagad katram appam cik ēd, ko kilot katru reizi kā paņem rokā, tas tak marasms… Īpaši nopērkot “prestižo” apple.

    P.s. man android :D tad mums tāda veselīga cīņa ir vienmēr. Man 2 gadus vecs android kas bija uz pusi lētāks kad jauns bija un jālādē ik pēc 2 dienām.

    Mapsis
    11.06.2023 21:36
    Reply to  Pēča

    Orginālais, vai neorginālais ladētājs/tas būtu pie kājas, es lādēju ar to kas pagadās pie rokas. Svarīgākais ir neizlādēt līdz nullei un uzlikt “optimizēto uzlādi”, tad ilgi viss bus čotka. Bet vispār vismaz pēc manas pieredzes pro iphoniem ar baču ir labāk nekā parastajiem, varbut man tā sagadijies, nezinu, bet tā vismaz šķiet.
    Un par skatisanos kas ko ēd es nedomāju – skatīties to katru reizi, bet tagad, appls vispār uz aplikāciju optimizāciju ir krietni attapīgāks par android, tas gan vairāk procesoru dēļ, adroidam pēc būtības visu vajag vairāk, lai tas strādātu vienādā līmenī, ne velti pro andriem jau 10/12gb rami, kamer iphonam 4/6gb.
    Bet principā kā jau teicu, slikts salīdzinājums, redz tev vecais andris jālādē ik pēc divām dienām, man jauns iphons katru dienu. Turklāt esmu 99% ka veterijas testā mans iphons tur ilgāk par tavu andri, lietošanas paradumi vecīt…

    Kursors.lv
    11.06.2023 21:41
    Reply to  Mapsis

    Jūs reāli ikdienā izmantojat to “optimizēto uzlādi”? Ar iespējotu šo funkciju taču telefons neuzlādējas pilnībā tad, kad lietotājam to vajag. Tas varbūt der, ja ierīces uzlāde notiek tikai kaut kādos noteiktos laikos, piemēram, pa nakti. Visādi citādi sanāk, ka ierīci pieslēdz lādēties un… nekas nenotiek.

    P.S. Man nav problēmu ar Pixel 7 Pro baterijas darbības ilgumu. Vidēji dienas beigās man ir kādi 30-40% baterijas atlikuši un tad arī lādējos.

    Mapsis
    12.06.2023 21:58

    Protams izmantoju, lādēju kad dodos gulēt, ir bijis naktī/agri no rīta pamosties un telefons uz 80% kas laikam ir standarts, proti uzlādē uz 80% un pirms modinātāja piedzen pilnu. Iphons tur pats kaut ko rēķina laikam, jo ja uzlieku lādēties teiksim dienas laikā, jo bus kaut kur jabrauc utt., tad vins vienkārši uzlādē max, jo laikam saprot, ka netaisos doties gulēt. Uzreiz gan laikam tā nebūs viņš laikam ņem vērā kādu algoritmu/paradumus utt. Zinu tikai to, ka man tas strādā perfekti.
    Agrāk samsung notes laikos slēdzu ārā ātro uzlādi, arī ļoti saglabāja baterijas ilgmūžību. Turklāt man lielākoties telefons tiek lādēts 1x 24 stundu laikā, kā kādreiz notes, tā tagad iphoni.
    Jā man tas pats dienas beigās iphone 14pro ir ap 20-30%, kā kuro reizi citreiz pat 50% baigi jau atkarīgs ko dara, navigacija utt, plus es esmu viens no tiem cilvēkiem kam visām ierīcēm ir tuvu max apilgtums ekrānam.
    Nu visiem flagmaņa tipa viedtālruņiem baterijas “tur” plus mīnus vienādi, tā vismaz mana pieredze.
    Katrā ziņā ātrā uzlāde off un optimizētā lādēšana on. Ja maini viedtālruni katru gadu tad pofig, ja ik pēc 2-3gadi tad šis viennozīmīgi paildzinās mūžu bačai.

    Mārcis
    18.06.2023 09:03
    Reply to  Pēča

    NEVIENS KANTORIS NEVAR HERMĒTISKI VAIRS SALĪMĒT ATPAKAĻ ARĪ APPLE SERVISS.

    Mārcis
    18.06.2023 09:01
    Reply to  Mapsis

    Piedod,bet snapdragons nav Android bēda,bet Apple bieds.S23 jau šur tur pogā ārā Iphone 14 pro max.Tākā gadiem ejot,var nākties zaudēt savu statusu.

    Kursors.lv
    09.06.2023 13:17
    Reply to  Krišs

    Paldies par komentāru! Man ir Pixel 7 Pro un es ikdienā novēroju visas tās pašas problēmas, ko esi aprakstījis.

    Oskars
    09.06.2023 15:57
    Reply to  Krišs

    Sveiciens. Dazham lietam es varu piekrist, bet ar dazham piebildem. Pirms pirki Pixel 7, vismaz ja apmekleji Google lapu vai informaciju par Pixel, tad google savos telefonos nenodroshina 5G tajas valstis kur nepardod vai Google nenodrosina officiali servisu. Tas pats attiecas ari uz Pixel specialam iespejam kaa Google VPN, Google Screen Call. Par atjauninajumiem pedejie divi tiesam taa, ar kavesanos. Un nav skaidrs, vai bus un kad bus. Ir VoLTE izmeginats un viss stradaja, bet ka jau mineju VoLTE attiecas tas pats kas uz 5G. Par bildesanu, nevaresu komentet jo vienmer nofokusejas, bet ir kad pirmaja bridi nav fokusa, bet paris sekunzu laika ir ok. Baterija nav ta labaka, bet ar manu lietosanu loti pietiek un esmu apmierinats. Lietoju Pixel 7 Pro.

    Last edited 10 months ago by Oskars
    Name*
    10.06.2023 11:48
    Reply to  Krišs

    Google pirms 2 mēn. izņēma no saraksta, ka update jābūt pirmā mēneša pirmdienā. Tādēļ nekas nekavējas no viņiem šajā ziņā.
    Vienīgais, kas ir palicis ir par security update, tiem gan ir jābūt pirmā mēneša pirmdienā.

    Biteme
    10.06.2023 14:45
    Reply to  Name*

    Tikai reizi gadā?)

    Name*
    12.06.2023 06:59
    Reply to  Biteme

    Kur ir loģika par reizi gadā, ja ir uzrakstīts, ka nav vairs pirmajā pirmdienā, bet gan neatkarīgi kurā dienā, tajā mēnesi var atnākt?

    Pēča
    13.06.2023 13:51
    Reply to  Name*

    Jā, tikai loģiski! Jo 2022 gadā no gada 12 atjauninājumiem ‘laikā’ google tikai spēja palaist 4 mazos ‘security’ updeitus un 1 lielo ‘ceturkšņa’ (tātad ‘laikā’ mazāk, kā puse updeitu gadā)

    Visiem pārejiem ir kavējumi, kas mērami dienās vai pat nedēļās. :D Ja vien varētu es tā maksāt reiķinus….

    Last edited 10 months ago by Pēča
    Reklāma