Web Analytics
More
    Reklāma

    TSMC uzsāks 3nm procesoru ražošanu, un kā pirmie tos varētu saņemt nākamie MacBook Pro modeļi

    Jaunākie raksti

    Apple galvenais procesoru piegādātājs TSMC šajā nedēļā uzsāks 3nm tehnoloģijas procesoru masveida ražošanu. Sagaidāms, ka pirmie produkti varētu būt tieši gaidāmie M2 Pro procesori, kuri būs pieejami atjauninātajos MacBook Pro datora modeļos.

    Jaunās tehnoloģijas procesoru masveida ražošana oficiāli sāksies 29. decembrī, neilgi pirms jaunā gada sākuma. Tas daļēji saskan ar baumām, ka 3nm procesori ražošana varētu sākties 2022. gada otrajā pusē, un tas notiks burtiski pēdējās gadas dienā. Šajā ceturtdienā notiks oficiālā ceremonijā TSMC ražotnē, atzīmējot zīmīgo tehnoloģisko sasniegumu un ražošanas sākšanos.

    Reklāma

    Šobrīd Apple izmanto TSMC 4nm tehnoloģiju A16 Bionic procesorā, kas darbina iPhone 14 Pro modeļus, bet jau nākamajā gadā A17 procesors varētu būt balstīts uz jauno 3nm tehnoloģiju. Visticamāk, ka pirmie produkti, kas tiks aprīkoti ar jaunās tehnoloģijas procesoriem būs ar M2 Pro un M2 Max mikroshēmām darbinātie gaidāmie MacBook Pro modeļi. Iespējams, ka šos procesorus saņems arī Mac Studio un Mac mini datoru modeļi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    28.12.2022 11:41

    un šo visu mikroprocesoru pasauli nodrošina divi Eiropas kantori, bez kuriem mūsdienu ikdiena sabruktu — Zeiss un ASML.

    Kartupelis3
    28.12.2022 12:20

    3nm.. tas īstenībā liekas prātam neatverami – tranzistors, kas ir pāris desmitu ātomu lielumā.. nvm..

    Čiekurs
    28.12.2022 12:35
    Reply to  Kartupelis3

    Jā, es nesen tieši skatījos kkādu minī doķeni, kā tika ražoti procesori pirms gadiem 15. Tur nebija ne tuvu 10nm. Šķiet bija 100nm, bet jau pie tādiem izmēriem manās smadzenēs mērkaķīši dauzīja šķīvjus.
    Fizika 7nm un uz leju parastajam cilvēkam nav saprotama.

    Andrejs Pavārs
    28.12.2022 16:11
    Reply to  Kartupelis3

    Un brāķa procents būs kāds? Jau AMD ZEN 4 ar 5nm brāķa procents ir vērā ņemams, vismaz kkur interneta dzīlēs minēts bija, ka tas pieaug diezgan vērā ņemamos %

    Pēča
    28.12.2022 14:06

    Lai jau ābolisti notestē pirmie… PALDIES JUMS! :-* Man pēctam microsoft, android u.c. produkti strādas bez raizēm un gļukiem.

    Last edited 1 year ago by Pēča
    bbhh
    28.12.2022 14:26
    Reply to  Pēča

    tu bish sajauci, parasti tas notiek otradi. Android bez raizem? :D :D :D Tas ir kā tīnis bez pumpām.

    Karamba
    28.12.2022 23:24
    Reply to  bbhh

    Uiiiiii
    Labi, ka āboliem vienmēr viss gludi 🙂

    Pēča
    29.12.2022 08:40
    Reply to  bbhh

    Piemērus lūdzu studijā. Vai tu dzīvo joprojām kādā 2010 gadā jeb android 2 laikā… Kad vel bija nepieciešama komandrinda un telefonu rūtot, flešot u.t.t lai dabūtu fīčas un funkcijas.

    Jau daudz gadus android telefonā nopērc un iet un nav pamanīti ikdienas gļuki ka arī neesi ierobežots lietot telefonu ‘pēc vienas koorperāciju idejas.’

    Pēča
    29.12.2022 08:58
    Reply to  Pēča

    iOS 15 un 16 vispār ir auzas ābolim, kur nevar izkāpt no tiem grāvjiem, salabo vienu lietu, cita lieta nobrūk. To pierāda, ka jaunākajās versijās ir mega daduz bugfixu un versiju.

    Ja ‘senajos labajos’ laikos gada laikā iztika sākumā ar 1-2, pēctam 3 līdz 4 lielajiem updeitiem tad nu jau ios15 ir bijuši 9 lielie updeiti kur apakšā katrai vēl ir visādi ātrie bugfixi.

    16 arī iznācis 3mēnešus atpakaļ bet ir jau 2 lielās updeitu versijas un 5 bugfixi apakšā….

    ;) Ābolisti kādreiz lepojās par to ka viņu OS ir tik stabila, ka updeitus faktiski nevajag un rēca par androidu ka viņam nāca bez maz vai ik nedēļu kāds updeits, patlaban jau vairakus gadus notiek taspats ar āboli, nepaiet nedēļa, ka ir kāds jauns bugfix.
    Vienīgā šķirba ir tāda, ka ābolis tev to automātiski nepiedavā un pašam manuāli ir jāiet updeitos un jāspiež check for updates, tāpec ikdienas āboļlietotājs pats to nedara un daudzi palaiž garām, īpasi visas mazās versijas, domājot ka viss ir ‘skaisti’ viņu apple dzīvē.

    https://www.tenorshare.com/ios-15/check-out-the-latest-ios-15-bugs-and-problems-here.html

    https://www.tenorshare.com/ios-16/ios-16-problems-and-bugs-with-fixes.html

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Kursors.lv
    29.12.2022 09:17
    Reply to  Pēča

    Kuras tieši problēmas skar tevi ikdienā un traucē lietot iPhone?

    digitalk
    29.12.2022 09:20

    nomaini jautājumā iPhone pret Android un uzdod to @bbhh

    Kursors.lv
    29.12.2022 09:34
    Reply to  digitalk

    Kad lietoju Android ierīces, tās man šķita gļukainākas nekā iPhone. Šī gan laikam ir ļoti individuāla pieredze. Skaidrs (arī pēc Tevis iemestajiem datiem) gan ir viens – visās populārajās platformās ir tūkstošiem bagu un gļuku.

    Pēča
    29.12.2022 09:46

    Pats ikdienā nelietoju apple produkciju, viņu koncepts liekas ļoti neērts(ierobežots)- esmu mēginājis palietot iphone 6, pēc mēneša iemainīju atpakaļ uz android.

    Sieva gan ir apple produkciju lietotāja ar trešo apple telefonu viņas īpašumā. (tad mums mājā ir tāds veselīgs kariņš) Kur šad tad pajokojam viens pret otru… :D Īpaši, kad pirms mēneša iegādajos pixel 7.

    Bet tāds redzamākais viņai kopš ios16 atjaunošanas uz iphone 12 un viņas otrās paaudzes airpodiem, bieži ir problēmas ar savienošanos un jācakarējas lai tos savienotu. Citreiz iet smuki, citreiz(vismaz 2 reizes, ko es zinu) ir tā ka nevienojas klāt, tad viss ir ‘jaizmirst’ un jāsavieno no jauna(sanak 14 un 16 punkts listē ko iemetu)

    Jā, atjauninajums pagaidām jaunākais pieejamakais 16.2

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Kursors.lv
    29.12.2022 10:16
    Reply to  Pēča

    Ar AirPods austiņām vispār man arī pirms kāda mēneša vai diviem bija vājuma brīdis – austiņas normāli nesavienojās starp dažādām ierīcēm. Noresetoju austiņas un tad atsāka darboties OK. Iespējams, tas bija kaut kāds iOS gļuks, kas tās šādi ietekmēja, ja jau neesmu vienīgais.

    User.xml
    29.12.2022 12:06
    Reply to  Pēča

    Pastāsti sīkāk par ierobežojumiem.
    Vēlos salīdzināt, vai tie sakrīt ar manējiem.
    Tiesa es neesmu ne geimeris, ne programmētājs, tādēļ kaut kādas specifiskas lietas būs grūti “uztvert”, bet tīri no ikdienas viedokļa.

    Ghh
    03.01.2023 15:44
    Reply to  Pēča

    Kuri ir tie šausmīgie ierobežojumi? Nevar mainīt fontiņu? 😁

    digitalk
    29.12.2022 09:23
    Reply to  Pēča

    > Vienīgā šķirba ir tāda, ka ābolis tev to automātiski nepiedavā

    kritizēt ir labi un pareizi, bet muldēt gan nevajag. autoapdeiti strādā un pat nākas tos atslēgt, lai cilvēkiem nav problēmu ar jaunieviestiem bagiem.

    User.xml
    29.12.2022 12:02
    Reply to  Pēča

    Šeit runa par pročiem.
    Kaut kā tie snapiji baigi karst un bateriju ari tērē krietni vairāk, pat visi xiaomi ar savām mega baterijam, kamēr abols ar teju 2x mazākas ietilpības aķi “tur” ilgāk.
    Protams lieki pieminēt, ka apple proči ir ātrāki.
    Ir protams arī daudz minusi, bet apgalvot to, ka iphonisti testē kaut kādus android telefoniem paredzētos pročus ir glupi un bezjēdzīgi.
    Turklāt es personīgi lietoju divus viedtālruņus, un vienmēr viens ir samsung flagmanis un otrs iphon flagmanis, reali salīdzināt varu katru dienu. Un neviens no viņiem nav ideāls, katrā ir savi plusi un mīnusi.
    Savukārt lielākie čīkstētāji gan vienā, gan otrā “frontē” neizmanto divus flagmaņus, Jūs esiet “die hard” iphone, vai android fani, respektīvi uzklausīt jebkādus jūsu salīdzinājumus par ierīcēm nav pieņemami.

    Reklāma