Web Analytics
More
    Reklāma

    Džo Baidens un Tims Kuks atklāj TSMC procesoru ražotni ASV

    Jaunākie raksti

    ASV un nu jau arī Eiropa spērušas soļus pretī neatkarībai no mikroprocesoru ražošanas trešajās valstīs. ASV gan ir pamatīgi priekšā, jo tikko atklāta jauna TSMC mikroprocesoru ražotne Fīniksā (Arizona.)

    Jaunā TSMC mikroprocesoru ražotne sāks darbu 2024. gadā, kā arī 2026. gadā plānots palielināt tās jaudas ar vēl vienu blakus esošu ražotni. Lielākie mikroprocesoru ražotnes klienti būs AMD, Nvidia un Apple.

    Reklāma

    TSMC ražotnes atklāšanā bija klāt Džo Baidens un arī Tims Kuks, tādējādi iezīmējot mikroprocesoru ražošanas nozīmīgumu. Protams, nebūs uzreiz tā, ka jaunā mikroprocesoru ražotne spēs apkalpot visas Apple, AMD un Nvidia vajadzības, bet vismaz Apple jau mutiski apsolījuši šo to no mikroprocesoriem ražot ASV.

    Fīniksas mikroprocesoru ražotne sāks darbu ar 4 nm mikroprocesoru tehnoloģiju, bet 2026. gadā jau tiek solīta 3 nm mikroprocesoru ražošana.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ēriks
    08.12.2022 16:56

    Izklausās forši,bet līdz ar to tehnikai cena arī augs, it īpaši Apple viedtālruņiem. :)

    Biteme
    08.12.2022 18:04
    Reply to  Ēriks

    Izklausās forši, jo gadījumā ja CCP nolemtu atkārtot krievu scenāriju Taivānā, vismaz būtu rūpnīca kas uzreiz spēs piegādāt pročus.
    Pieņemu, ka iebrukuma gadījumā TSMS ražotnes Taivānā tiktu bojātas līdz pakāpei, kas liegtu komunistiem baudīt visus augļus.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    08.12.2022 23:56

    Joe Biden and Tim Apple

    Reklāma