Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar “Google Lens” palīdzību lietotājs varēs noteikt ādas slimības

    Jaunākie raksti

    Pirms dažām dienām “Google” nāca klajā ar vēl saujiņu jaunu, mākslīgā intelekta (MI) darbinātu funkciju. Līdztekus tam uzņēmums pievienojis pāris jaunas iespējas savā ar datorredzi darbinātajā lietotnē “Google Lens”, kas, balstoties uz attēlu, tagad spēj atpazīt un noteikt, ar kādu ādas slimību lietotājs sirgst.

    Lai izmantotu “Google Lens” jauno funkcionalitāti, lietotājam caur šo lietotni atliks augšupielādēt attēlu ar nobildētu konkrēto ādas problēmu, piemēram, izsitumiem, aizdomīgām dzimumzīmēm utml. Tālāk, izmantojot attēlu, tiks meklētas vizuālas atbilstības ar ādas slimībām. Šādā pašā veidā var iegūt papildus informāciju arī par cita veida saslimšanām, ko grūti aprakstīt ar vārdiem, piemēram, aizdomīgas līnijas uz nagiem, pumpa uz lūpas, matu izkrišana utml. Vienlaikus “Google” brīdina, ka iegūtie rezultāti ir tikai informatīvi un lietotājam jākonsultējas ar ārstu, lai saņemtu precīzu diagnozi.

    Reklāma

    Avots: Google

    “Google” pagaidām nav informējusi, kad tiks palaista šī jaunā funkcionalitāte, taču sagaidāms, ka tas varētu notikt tuvāko nedēļu laikā.

    Jāpiezīmē, ka uzņēmums jau vairākus gadus pēta, kā izmantot MI attēlu atpazīšanu ādas slimību noteikšanā. Savā izstrādātāju konferencē 2021. gadā “Google” iepazīstināja ar lietotni “DermAssist”, kas spēj noteikt ādas, matu un nagu stāvokli, izmantojot attēlus un pētījumu rezultātus. Uzņēmums toreiz norādīja, ka šis rīks spēj atpazīt 288 dažādas saslimšanas un darbojas ar diezgan augstu precizitāti 80% robežās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma