Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīniešu elektroauto ražotājs Zeekr nākamgad plāno ienākt Eiropas tirgū

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu elektroauto ražotājs Zeekr nākamgad plāno ienākt Eiropas tirgū un uzsākt mašīnu tirdzniecību šajā pasaules daļā. Geely koncerna paspārnē strādājošais luksusklases ražotājs tādējādi turpina savu starptautiskās paplašināšanās programmu. Oficiāls paziņojums par to gaidāms šī mēneša laikā, taču uzņēmuma vadība šādu plānu atklājusi jauna modeļa prezentācijas pasākumā Ķīnā.

    Gatavojoties paplašināties, Zeekr strādā pie diviem jauniem modeļiem, kas atbildīs Eiropas drošības standartiem. Viens no tiem būs sedans, bet otrs vidēja izmēra krosovers. 2024. gadā sekos vēl divi modeļi, bet par tiem plašākas informācijas šobrīd nav.

    Pagaidām nav zināms, kurās valstīs Zeekr plāno uzsākt savu darbību, taču prognozējams, ka viņi izvēlēsies līdzīgu stratēģiju kā cits ķīniešu autoražotājs NIO – mašīnas vispirms tiks piedāvātas maksātspējīgākajās Eiropas valstīs ar vislabāk attīstīto infrastruktūru. Tās varētu būt Norvēģija, Nīderlande, Zviedrija, Vācija. Mātesuzņēmums Geely vēlas, lai Zeekr kļūtu par neatkarīgu uzņēmumu un to plānots kotēt Honkongas biržā, taču nav publicēta informācija, kad varēs iegādāties elektroauto ražotāja akcijas.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diginauts
    03.11.2022 12:02

    Ņja. Kaut kāds aizurālu Volvo radinieks.
    Varbūt arī labi ka SAAB nomira un netika ķīnas ķetnās.

    Diginauts
    03.11.2022 16:17
    Reply to  Diginauts

    Un nosaukums tizls. Takā kaut kāds nišas jaunuzņēmums tenisčību meklēšanai. Lai gan, zinot pēdējo gadu Volvo un ķīnas uzticamību, tas čības noderēs.

    Skābene
    07.11.2022 12:20
    Reply to  Diginauts

    Kā tad netika, SAAB tagad ir ķīniešu NEVS un pat savā mājas lapā lepojas, ka turpina zviedru tradīcijas.
    Tik vien kā atņēma SAAB nosaukumu un logo.

    Elektriķis
    03.11.2022 22:37

    Ja kāds uztraucas par Teslas servisa neesamību, ko tad teikt par šo?

    Reklāma