Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche plāno ražot vienādu daudzumu elektrisko un parasto Macan vienību

    Jaunākie raksti

    Vācu sporta auto ražotājs Porsche intensīvi gatavo savu nākamo elektroauto, par kuru kļūs populārais Macan krosovers. Vācu autoražotājs ilgtermiņā gada laikā plāno ražot 80 tūkstošus elektriskā Macan vienību – šāds apjoms būs vienāds ar parastā Macan ražošanas apjomiem šobrīd. Šādu informāciju vācu medijam Automobilwoche atklājis Porsche ražošanas vadītājs Albrehts Reimolds.

    Elektriskajam Macan tirgū būtu jānonāk līdz nākamā gada beigām, bet ražošana notiks Porsche rūpnīcā Leipcigā. Plānots, ka vismaz divus gadus parastais un elektriskais Macan tiks ražots paralēli, bet ap 2025. vai 2026. gadu paliks tikai elektriskais Macan.

    Iepriekš izskanēja informācija, ka elektriskais Macan un arī Audi Q6 e-tron laišana tirgū aizkavēsies vismaz gadu, jo Volkswagen speciāli izstrādātajai programmatūras nodaļai CARIAD nesekmējas ar programmatūras izstrādi šīm mašīnām. Tieši šīs nodaļas neveiksmes tiek minētas kā pēdējais piliens Herberta Dīza darbībai Volkswagen koncerna valdes priekšsēdētāja amatā.

    Elektriskais Macan ir ļoti nozīmīgs modelis Porsche modeļu saimē, ņemot vērā, ar ko tam būs jākonkurē. Tāpat prognozējams, ka cenas ziņā elektriskais Macan būs krietni pieejamāks nekā Taycan. Macan šā gada pirmajā pusē bijis Porsche otrs populārākais modelis – piegādātas 38 039 automašīnas, atpaliekot tikai no Cayenne SUV. Taycan piegādāts 18 887 eksemplāros.

    Šis modelis top uz jaunās PPE platformas, kuru kopīgi izstrādāja tieši Porsche un Audi. Tas izmanto jaunās 800V bateriju sistēmas, kas ātrās uzlādes stacijās ļaus lādēties ar līdz pat 270 kW jaudu. Mašīnu palaist ražošanā plānots nākamā gada izskaņā, taču to lielā mērā var ietekmēt gan programmatūras gatavība, gan arī dažādi citi apsvērumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma