Web Analytics
More
    Reklāma

    Viedtālruņu lietotāji lietotnēs pavada aptuveni četras stundas dienā

    Jaunākie raksti

    Kaut arī koronavīrusa pandēmija ir norimusi, kas veicināja mūsu palikšanu mājās un lielāku viedierīču lietošanu, izskatās, ka tas ietekmējis viedtālruņu lietotāju paradumus, jo lielā daļā valstu tie tagad vairāk nekā četras stundas dienā lieto dažādas lietotnes.

    Protams, laikā no 2020. gada sākuma un īpaši otrā ceturkšņa ir saprotams, kāpēc šis lietotņu patēriņš strauji auga, jo nebija iespējams satikties ar cilvēkiem klātienē vai kaut kur doties. Līdz ar to nācās sevi izklaidēt citos veidos. Tomēr divus gadus pēc pandēmijas sākuma lietotāju paradumi ne visās valstīs atgriezušies atpakaļ, jo tādos tirgos kā ASV, Lielbritānijā, Japānā, Turcijā un Dienvidkorejā vidējais lietotņu patēriņš dienā pārsniedz četras stundas.

    Reklāma

    Avots: data.ai

    Līdz ar to iegūtie un analizētie dati norāda uz ilgtermiņa ietekmi lietotāju paradumos, kurus ir ietekmējusi pandēmija. Iespējams, ka šajā laikā cilvēki ir palikuši gan mazāk sociāli aktīvi, gan daļa tiešām atradusi noderīgas lietotnes savai ikdienas dzīvei un darbam. Piemēram, Singapūrā dienas vidējais patēriņš 2020. gada otrajā ceturksnī bija jau 4,1 stunda, bet tagad tā sasniedz 5,7 stundas. Austrālijā attiecīgi no 3,9 līdz 4,9 stundām, kas ir 40% pieaugums. Citos tirgos tas bijis piecu līdz desmit procentu robežās.

    Analītiķi arī publiskojuši šī gada otrā ceturkšņa populārākās lietotnes, kur vislejupielādētākā ir Instagram, visvairāk laika cilvēki pavada TikTok, bet visvairāk aktīvo mēneša lietotāju ir Facebook. Šīs ir pirmās vietas pārstāves, neskaitot mobilās spēles.

    Avots: data.ai

    Kāds ir jūsu vidējais ekrāna “glāstīšanas” laiks dienā?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    05.08.2022 10:45

    Interesanti būtu iegūt datu par šiem pašiem respondentiem un noskaidrot kādi bija viņu paradumi piemēram pirms gadiem 5, lai saprastu – kādas aktivitātes viņi mūsdienās ir aizstājuši tagad ar 4 stundu Instagram aplūkošanu. Ko viņi darīja iepriekš šajā laikā?

    P.S. kādreiz bija uzskats, ja vecāki negribēja, lai jaunieši aizraujas ar alkoholu/smēķēšanu – nopirka datoru. Var arī otrādi :) Droši vien kādreiz jaunieši vakaros štukoja, kur/kā izlavīties un aiziet iedzert aliņu, lai senči neuzzina. Mūsdienās laikam tad 4 stundas vakaros visi glāsta telefonā bildītes.

    Reklāma