Web Analytics
More
    Reklāma

    Teksasā sāk izmantot mākslīgo intelektu eksāmenu labošanai un vērtēšanai

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ skolēni Teksasā, kuri kārto valsts obligātos eksāmenus, vienlaikus kļuvuši par eksperimenta dalībniekiem jaunajai mākslīgā intelekta (MI) vērtēšanas sistēmai. Tā paredzēta, lai aizstātu lielāko daļu eksāmenu labotāju un vērtētāju.

    Ziņots, ka Teksasas Izglītības aģentūra ievieš “automātisko vērtēšanas sistēmu”, kas izmanto dabiskās valodas apstrādi — tehnoloģiju, kas ļauj čatbotiem, kā “ChatGPT” saprast un sazināties ar lietotājiem. Šī sistēma tiks izmantota, lai vērtētu atklāta tipa jautājumus Teksasas akadēmisko gatavību vērtēšanas (STAAR) eksāmenos. Aģentūra cer, ka sistēma ļaus ietaupīt 15–20 miljonus dolāru gadā, samazinot nepieciešamību pēc cilvēkiem – eksāmenu vērtētājiem. Šogad plānots algot zem 2000 vērtētāju, kas ir trīs reizes mazāk nekā pērn.

    Reklāma

    STAAR eksāmeni, kas pārbauda skolēnu sapratni par pamatmācību saturu no trešās līdz astotajai klasei, pērn tika pārveidoti, samazinot izvēles jautājumu skaitu un iekļaujot vairāk atvērta tipa jautājumus. Taču, kā zināms atbilžu izvērtēšana šādiem jautājumiem prasa krietni vairāk laika.

    Jaunā vērtēšanas sistēma, kuras pamatā ir MI tehnoloģija, apmācīta, izmantojot 3000 eksāmenu atbilžu. Vienlaikus ir diezgan skaidrs, ka arī mākslīgais intelekts joprojām pieļauj kļūdas, tāpēc ceturtā daļa ar šo sistēmu laboto un vērtēto eksāmenu pārskatīs cilvēki.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    12.04.2024 14:37

    Labi, ka ir šādas iniciatīvas, kas cilvēkiem Indijā nodrošina darbu 💯

    KaliLinuxUser
    13.04.2024 16:42

    Teksasā tas ir diezgan svarīgi. Vietējiem rednekiem ar dabīgo intelektu tā ir kā ir.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    13.04.2024 18:21
    Reply to  KaliLinuxUser

    Smiltenē par teksasiešiem smejas…

    Reklāma