Web Analytics
More
    Reklāma

    TikTok beidzot arī Eiropā sāk piedāvāt izglītojošu nevis debilizējošu saturu

    Jaunākie raksti

    Tā kā sociālais tīks TikTok tiek arvien vairāk uzmanīts un regulēts gan ASV, gan Apvienotajā Karalistē, tas paziņojis par inženierzinātnēm jeb angliski saucamās STEM nozares satura pakāpenisku ienākšanu Eiropas tirgū.

    Pirmās pilotvalstis ir Anglija un Īrija. Speciālā STEM sadaļa automātiski tiks ieteikta visiem nepilngadīgajiem lietotājiem jeb tiem, kuri vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu. Visiem pārējiem ir iespējams to ieslēgt un pievienot saviem ieteikumeim un ērtākai piekļūšanai lietotnes uzstādījumos.

    Reklāma

    Saturs ir angļu valodā, kā arī tam tiek pievienoti automātiski ģenerēti subtitri. Pēdējo trīs gadu laikā TikTok platformā tikuši izveidoti vairāk nekā 15 miljoni ar inženierzinātnēm saistītu video. Par satura atbilstību un precizitāti rūpējas saistītie partneri Common Sense Networks un Poynter. Informācijai ir jābūt saistītai ar konkrēto jomu, kā arī faktiem jābūt precīziem, citādāk tas netiek atzīts par STEM saturu.

    Februārī Eiropas Savienība ir uzsākusi TikTok pārbaudi, vai tās darbība atbilst Digitālajam tirgus aktam saistībā ar lietotāju drošību, neizraisot atkarību un grūtības atrauties no lietotnes. Ar jaunā satura parādīšanos, TikTok tēmē uzlabot savu tēlu, ar īsā video satura palīdzību izglītojot gan bērnus, gan pieaugušos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    04.04.2024 14:44

    Ja pirms tam tur tverkoja un mazgāšanas līdzekļa kapsulas rija diletanti, tad tagad to darīs profesionāli apmācītas personas?

    azad
    04.04.2024 19:01

    Ja tur saturu veido liela daļa debīliķi, kā tur kas var būt labāks?😄

    Reklāma