Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” parakstījis nākamo lielo līgumu ar NASA, kura ietvaros palaidīs kosmosa teleskopu

    Jaunākie raksti

    Īlona Maska vadītais kosmosa uzņēmums “SpaceX” izpelnījies kārtējo NASA uzticības zīmi. Šoreiz NASA ar “SpaceX” parakstījusi 255 miljonu dolāru vērtu līgumu, lai palaistu nākamo kosmosa teleskopu, kas pētīs tumšo enerģiju un eksoplanētas.

    NASA paziņojumā teikts, ka Nensijas Greisas Romanas vārdā nosaukto kosmisko teleskopu, kura diametrs sasniedz 2,4 metrus, paredzēts palaist 2026. gada oktobrī. Saskaņā ar līguma nosacījumiem “SpaceX” palaidīs teleskopu ar “Falcon Heavy” raķeti no NASA Kenedija kosmosa centra Floridā.

    Reklāma

    Paredzēts, ka teleskops palīdzēs izpētīt tumšo enerģiju, tumšo matēriju, galaktikas un eksoplanētas, kas riņķo ap zvaigzni ārpus Saules sistēmas. Šādā veidā, protams, tiek cerēts atrast atbildes uz virkni jautājumu, ko nespēs Džeimsa Veba teleskops, kas jau sniedzis labu ieskatu Visuma veidošanās procesā.

    NASA norāda, ka Nensijas Greisas Romanas vārdā nosauktais kosmiskais teleskops kosmosā darbosies piecus gadus un misiju varētu pagarināt uz pieciem gadiem. Šobrīd jau aprēķinātas arī aptuvenās misijas izmaksas. Paredzams, ka tās sasniegs aptuveni 255 miljonus USD, ieskaitot palaišanas pakalpojumus un papildu izmaksas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma