Web Analytics
More
    Reklāma

    Publicēts pirmais Džeimsa Veba kosmiskā teleskopa attēls

    Jaunākie raksti

    Šī gada 11. jūlijs ieies pasaules un kosmosa vēsturē, jo ticis publicēts pirmais Džeimsa Veba kosmiskā teleskopa uzņemtais attēls, kas ļauj mums ieskatīties ļoti dziļi visuma rašanās dzīlēs, iespējams, pat atrodot citas dzīvības formas.

    Teleskopa izstrāde prasīja 14 gadus, kaut sākumā bija plānots to palaist jau 2007. gadā, kā arī vēl sešus mēnešus notika kalibrēšana, kas šajā nedēļā ļāvusi publicēt pirmos krāsainos visuma attēlus. Šis ir nozīmīgs brīdis gan zinātnei, gan visai sabiedrībai, tāpēc īpašajā notikumā piedalījās ne tikai NASA pārstāvji, bet arī ASV prezidents Džo Baidens.

    Reklāma

    Kā norāda NASA, tad teleskopa pirmais attēls ir līdz šim asākais un tālāk uzņemtais, kāds ir bijis iespējams. Publicētajā bildē var redzēt vairāku galaktiku kopumu, kas radušās pirms 4,6 miljardiem gadu. Viena no galvenajām Džeimsa Veba teleskopa iespējām ir redzēt gravitāciju, kas ļauj uzņemt šos detalizētos attēlus un noteikt vairāk galaktiku nekā iepriekš. Tomēr šis teleskops arī nesniedz priekšstatu par to, kā visums izskatījās uzreiz pēc Lielā sprādziena.

    Avots: EyePress News

    Interesentiem noteikti ir laiks sekot NASA sociālajiem kanāliem YouTube, Twitter un Twitch, jo šajā nedēļā paredzēts publiskot vēl citus attēlus no teleskopa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    14.07.2022 10:49

    .

    042BC1E4-A341-4F8F-A034-B5F3DB1A147C.jpeg
    Reklāma