Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” būvē spiegu satelītu tīklu ASV izlūkdienestiem

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka Īlona Maska vadītā uzņēmuma “SpaceX” vienība “Starshield” kopš 2021. gada sadarbojas ar ASV Nacionālo izlūkošanas biroju, lai izveidotu spiegu satelītu tīklu “Starshield”, kas sastāv no vairākiem simtiem satelītu. Par šo faktu ziņojis izdevējs “Reuters”, atsaucoties uz nenosauktiem avotiem, kas ir pazīstami ar šo programmu.

    Februāra “Wall Street Journal” ziņojumā tika pieminēts 1,8 miljardu vērts “SpaceX” darījums ar nenosauktu valdības aģentūru. Tagad “Reuters” dalījies ar plašāku informāciju par šo darījumu un tā mērķi Zemes zemajā orbītā izveidot satelītu tīklu, kas sastāv no vairākiem simtiem satelītu ar Zemes attēlveidošanas iespējām. Ziņojumā nebija teikts, kad šis satelītu tīkls sāks darboties vai kādi citi uzņēmumi šajā projektā ir iesaistīti.

    Reklāma

    “SpaceX” raksturo “Starshield” kā drošu satelītu tīklu, kas piederēs ASV valdībai un ko kontrolēs “DoD Space Force”. Saskaņā ar “Reuters” teikto, ja šis līgums ar ASV Nacionālo izlūkošanas biroju būs veiksmīgs, tas “ievērojami uzlabotu ASV valdības un militārpersonu spēju ātri pamanīt potenciālos mērķus gandrīz jebkurā pasaules vietā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    18.03.2024 11:23

    Kāpēc spiegu? Satelīts paskatās kas ir zem tā, nevis kaut kur slepeni lien iekšā un rakājas.

    Krotow
    18.03.2024 13:55
    Reply to  Biteme

    Zems virsmas un uz tās atrodošos objektu fotografēšanu un filmēšanu reālā laikā no kosmosa augstā izšķirtspējā var izmantot dažādiem mērķiem. To drīzāk var saukt par novērošanu. Spiegošana tiešām nebūs īstais apzīmējums, tas vnk no aukstā kara laika palicis.

    Vietnieks
    19.03.2024 07:37

    Lūk arī visa tā jēga no “interneta iegūšanas iespējam pilnīgi visās pasaules vietās”… Gan jau ASV valdības vārdā tiks izmantots, lai kontrolētu iekšzemes recidīvistus, kas izvēlējušies dzīvot tālu no sabiedrības – dziļi laukos, aktivitātes internetā, tā sauktos boogaloo boys.

    Biteme
    19.03.2024 08:34
    Reply to  Vietnieks

    Atradīs visus alimentu nemaksātājus)

    Reklāma