Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” nāk klajā ar jaunu “Starlink” pakalpojumu, kas būs īpaši paredzēts valdībām

    Jaunākie raksti

    Pēdējo gadu laikā kompānija “SpaceX” ir krietni paplašinājusi savu satelītu interneta pakalpojumu “Starlink“. Tas neattiecas tikai uz pašu satelītu aktīvu izvietošanu orbītā, bet arī pielāgotu servisu attīstīšanu. Piemēram, speciāls “Starlink” pakalpojums jau tiek piedāvāts lidmašīnām, kuģiem, kemperiem. Saistībā ar šo “SpaceX” klusām nācis klajā ar jaunu “Starlink” servisu “Starshield“, kas būs domāts tieši valdībām.

    Kā jau liecina pats nosaukums, “Starshield” būs fokusēts uz drošību un droša savienojuma sniegšanu, kas valdībām un valsts iestādēm ir īpaši aktuāli. “SpaceX” mājaslapā teikts, ka “Starshield” ir paredzēts, lai “atbalstītu nacionālās drošības centienus”. Pakalpojums īpaši fokusēts uz drošas saziņas nodrošināšanu starp valdībām un valsts iestādēm gan globālā, gan lokālā līmenī. Vienlaikus “Starshield” sniegs pienesumu valstīm kosmosa misiju veikšanā, kā arī satelītu palaišanā Zemes novērošanai.

    Reklāma

    “SpaceX” arī uzsver, ka jaunais pakalpojums nodrošinās pilnīgu lietotāju datu šifrēšanu. Tāpat sagaidāms, ka “Starshield” piedāvās augstāku drošības līmeni nekā tas ir pārējiem “Starlink” pakalpojumiem un tādējādi drošības apsvērumu ziņā atbildīšot pat viscimperlīgāko valdību prasībām.

    Jau vairāku valstu valdības izrādījušas interesi par šo servisu. Starp tām, protams, ir arī ASV, ar ko “SpaceX” ir parakstījis vairāku miljonu dolāru līgumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    11.12.2022 21:13

    Space x apsteidza valdibu slepenos dienestus.

    Reklāma