Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” interneta serviss “Starlink Aviation” jau nākamgad būs pieejams lidmašīnās

    Jaunākie raksti

    Jūlijā Īlona Maska vadītais uzņēmums “SpaceX” saņēma atļauju sākt izmantot satelītu interneta servisu “Starlink” dažādos transportlīdzekļos. Savukārt septembra sākumā rakstījām par to, ka pirmais kruīza kuģis sāks izmantot īpaši izturīgo “Starlink” versiju “Starlink Maritime“. Nu pienākusi kārta lidmašīnām. “SpaceX” izziņojis satelītu interneta pakalpojumu aviācijai “Starlink Aviation“, kas spēs nodrošināt līdz 350 Mb/s lielu datu pārraides ātrumu.

    “SpaceX” norāda, ka šādu interneta ātrumu saņems ikviena lidmašīna, kas būs aprīkota ar “Aero Terminal” termināli. 350 Mb/s ir pietiekami liels ātrums, lai, piemēram, veiktu videozvanus un spēlētu mobilās spēles, kas varētu būt aktuāli gan tiem, kuri dodas komandējumos, gan atpūtas ceļojumos. Uzņēmums uzsver, ka pasažieriem būs pastāvīga piekļuve internetam neatkarīgi no tā, kam lidmašīna lido pāri – sauszemei vai ūdeņiem, vai tā veic manevrus vai nolaižas.

    Reklāma

    “Delta Airlines” izpilddirektors Eds Bastians iepriekš atklāja, ka aviokompānija ir veikusi “Starlink” tehnoloģijas izpētes testus savām lidmašīnām. Savukārt “Hawaiian Airlines” aprīlī paziņoja, ka nākamgad atsevišķās lidmašīnās sāks piedāvāt “Starlink Aviation” pakalpojumu. Vienlaikus tehniskā aprīkojuma “Aero Terminal” piegādes oficiāli tiks uzsāktas nākamgad.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    21.10.2022 18:04

    Tas būs pieejams līdz brīdim, kad kāds aviosavienības pārstāvis personīgi aizskars Īlonu.

    Reklāma