Web Analytics
More
    Reklāma

    “Royal Caribbean” kruīza kuģis sāks izmantot “Starlink” ātrgaitas satelītu internetu

    Jaunākie raksti

    Jūlija sākumā ziņojām, ka “SpaceX” saņēmis oficiālu atļauju savu ātrgaitas satelītu internetu “Starlink” ierīkot dažādos transportlīdzekļos. Ūdens transportam tiek piedāvāta īpaši izturīga “Starlink” versija “Starlink Maritime“, kura komplekta cena sasniedz 10 000 dolāru. Pa šo laiku šim pakalpojumam jau pieteikusies pirmā kruīza kuģu kompānija. “Royal Caribbean”, kas pārvalda arī “Celebrity Cruises” un “Silversea Cruises”, paziņojusi, ka savu floti plānot aprīkot ar “Starlink” ātrgaitas internetu. Uzņēmums norāda, ka šis pakalpojums padarīs interneta lietošanu ūdeņos ātrāku un uzticamāku.

    “Royal Caribbean” lēmums izmantot “Starlink” internetu uz saviem kuģiem nav nācis negaidīti. Uzņēmums šo pakalpojumu uz viena no saviem kuģiem izmēģināja vasarā. Acīmredzot kruīza kuģu kompānija palika apmierināta, jo 5. septembrī plāno oficiāli palaist “Starlink” uz pirmā no saviem kuģiem “Celebrity Beyond”. Savukārt visā flotē šo pakalpojumu uzņēmums cer ieviest līdz 2023. gada pirmajam ceturksnim.

    Reklāma

    “Royal Caribbean” savā paziņojumā nav iekļāvis tehniskas detaļas. Piemēram, cik “Starlink” aparatūras komplektu plāno izvietot uz saviem kuģiem utml. nianses. Tomēr uzņēmums sola, ka pasažieri varēs izmantot straumēšanas pakalpojumus un veikt videozvanus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma