Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” piedāvā dārgu “Starlink” termināli, ko varēs izmantot kustībā esošos transportlīdzekļos

    Jaunākie raksti

    Maija sākumā jau rakstījām, ka “SpaceX” sāk piedāvāt pakalpojumu “Starlink for RVs”, kas lietotājiem dod iespēju pārvietot savu “Starlink” termināli – uzstādīt to uz transportlīdzekļa un lietot ātrgaitas satelītu internetu ārpus mājām, piemēram, kemperī. Toreiz gan spēkā bija ierobežojums, ka internetu nevar izmantot, braucamajam atrodoties kustībā. Tāpēc līdz šim lielākā jēga no tā bija, ja esi piestājis kempingā vai kādā citā atpūtas vietā. Taču nu “SpaceX” ir uzvarējis tiesā un saņēmis atļauju “Starlink” izmantošanai kustībā esošos transportlīdzekļos.

    Uzņēmums ziņo, ka jaunā iespēja būs aktīva no decembra un to varēs izmantot gan kemperu, kravas, vieglo mašīnu, gan citu sauszemes transportlīdzekļu pasažieri.

    Uzreiz gan jāsaka, ka tas nebūs lēti. Lai arī standartā “Starlink for RVs” pakalpojuma saņemšanai vajadzīgs 1500 USD vērts terminālis, lai to izmantotu kustībā, būs nepieciešama augstākas veiktspējas aparatūra “Flat High Performance”, kas maksās visai pieklājīgus 2500 dolārus. Tomēr labā ziņa ir tā, ka nemainīga paliks “Starlink” pakalpojuma mēneša maksa – 135 dolāri. “SpaceX” arī piebilst, ka tehniskais aprīkojums veidots tā, lai būtu izturīgs pret laikapstākļiem, un iekārtas novietojumam jābūt patstāvīgam – tā uzstādīšanas vietu nav ieteicams mainīt.

    Iepriekš arī rakstījām, ka sakarā ar labvēlīgo tiesas spriedumu “Starlink” internets nākamgad būs pieejams lidmašīnās un lēnām parādīsies arī kruīza kuģos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    28.10.2022 13:43

    “599 USD vērts terminālis” ir SpaceX nomaksas cena. pilnā cena par parasto termināli ir $1500 (pirmsākumos bija $3000). izskatās, ka par ekstrām nomaksu vairs nepiedāvās.

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Reklāma