Web Analytics
More
    Reklāma

    “Starlink” lietotāji savu termināli tagad var ņemt līdzi vasaras izbraucienos

    Jaunākie raksti

    Vasara ir tas laiks, kad vairāk laika gribas pavadīt dabā. Taču nereti šāda veida aktivitātes joprojām saistās ar vāju datu pārraidi vai to, ka interneta nav vispār. “SpaceX” šai problēmai atradis risinājumu. Uzņēmums sava projekta “Starlink” ietvaros radījis risinājumu, kas ļauj pārvietot termināli un izmantot internetu ārpus mājās. Par papildus samaksu šādā veidā būs iespēja tikt pie kvalitatīva interneta pieslēguma teju jebkur, kur dodies.

    Jā, “Starlink” ātrgaitas interneta serviss nu ir kļuvis mobils, un par papildu samaksu vari paņemt savu “Starlink” aprīkojumu līdzi un izbaudīt ātra interneta iespējas kempingos vai kur citur ārpus pilsētas. Jaunā iespēja, ko sauc par “Portability”, ļauj lietotājiem īslaicīgi izmantot “Starlink” interneta iespējas, atrodoties ārpus mājas, taču vienīgi sava kontinenta ietvaros jeb tajā, kur atrodas reģistrētā pakalpojuma adrese.

    Reklāma

    Izskatās, ka pašreiz “Portability” pieejams vienīgi ASV. Ja lietotājs šādu pakalpojumu vēlas izmantot, pie ikmēneša “Starlink” pakalpojuma lietošanas maksas, ko “SpaceX” nesen paaugstināja līdz 110 USD, būs jāpiemaksā vēl 25 USD. Taču, ja esi jaunais klients, jārēķinās arī ar aparatūras izmaksām, kas šobrīd sasniedz 599 USD.

    Vēl viens ierobežojums, kas saistās ar “Portability” – to joprojām nevar izmantot, atrodoties kustībā. Tāpat pati iekārta darbojas tikai tur, kur paveras skaidrs skats uz debesīm. Tas nozīmē, ka, ja tev ir, piemēram, džips vai kāds lielāks spēkrats ar kravas kasti, tad droši var mēģināt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    07.05.2022 16:28

    Būs jāpamēģina

    Krotow
    08.05.2022 23:32

    Pie mājas noliktajam antenām no rīta virsū saguļas kaķi. Brīvā dabā – jenoti un lapsas.

    Reklāma