Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” saņem atļauju orbītā izvietot 2. paaudzes “Starlink” interneta satelītus

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau rakstījām par “SpaceX” plāniem orbītā izvietot otrās paaudzes “Starlink” interneta satelītus, kuri ir gan lielāki, gan jaudīgāki par pašreizējiem un nodrošinās labāku piekļuvi internetam attālās pasaules daļās. Tiesa, NASA izteikusies, ka šie satelīti radīs lielākus riskus sadursmēm ar citiem objektiem kosmosā. Taču, neskatoties uz to, Federālā sakaru komisija (FCC) nupat devusi zaļo gaismu, ka “SpaceX” orbītā drīkst izvietot līdz 7500 “Starlink 2.0” satelītu.

    “SpaceX” jau 2020. gadā lūdza atļauju FCC izvietot orbītā teju 30 000 otrās paaudzes “Starlink” satelītus. Pēc diviem gadiem uzņēmums beidzot saņēmis atļauju uzbūvēt, izvietot un darbināt līdz 7500 šo satelītu, kas atradīsies 525 km, 530 km un 535 km augstumā. Savā paziņojumā FCC norādījusi, ka jaunie satelīti ļaus “SpaceX” nodrošināt platjoslas internetu lietotājiem visā pasaulē, pat tiem, kuri dzīvo nekurienē.

    Reklāma

    Vienlaikus šobrīd FCC devusi atļauju orbītā izvietot vien ceturto daļu no plānotā jauno satelītu kopskaita. Komisija šo lēmumu pamato ar bažām par radītajiem kosmosa atkritumiem un iespējamām sadursmēm ar citiem satelītiem un kosmosa kuģiem. Ņemot vērā, ka viens šāds “Starlink 2.0” satelīts ir 7 metrus garš un sver ap 1,25 tonnām, bažas ir visai pamatotas.

    Jāpiezīmē, ka “SpaceX” līdz šim orbītā izvietojis ap 3300 “Starlink” satelītus, kuru skaits katru nedēļu palielinās. Katrā palaišanas reizē kosmosā tiek nogādāti ap 50 satelītiem, kas ļauj nodrošināt piekļuvi ātrgaitas internetam arvien lielākā skaitā teritoriju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma