Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks atklāj plašāku informāciju par nākamās paaudzes “Starlink” satelītiem

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģijas attīstās, tāpēc arī “SpaceX” nopietni jāsāk domāt par nākamās paaudzes “Starlink” satelītiem, lai sniegtu vēl kvalitatīvākus ātrgaitas interneta pakalpojumus. Saskaņā ar “SpaceX” vadītāja Īlona Maska teikto, nākamās paaudzes jeb “Starlink Gen2” satelīti būs lielāki un jaudīgāki, lai nodrošinātu labāku piekļuvi internetam attālās pasaules daļās. Par šiem satelītiem Masks plašāk stāstīja “YouTube” šovā “Everyday Astronaut”.

    Uzņēmējs atklāja, ka “SpaceX” jau ir izveidojis pirmo “Starlink 2.0” satelītu, par ko pirmo reizi paziņoja pērnā gada augustā. Tas ir 7 metrus garš un sver aptuveni 1,25 tonnas – ievērojami lielāks un smagāks salīdzinājumā ar pašreizējiem jeb “Starlink 1.0” satelītiem, kuri sver vien 260 kg. Masks uzskata, ka smagāki satelīti sniegs arī papildus efektivitāti.

    Reklāma

    Taču šeit rodas jautājums – kā tos nogādās orbītā? Pašreizējie satelīti orbītu sasniedz ar “Falcon 9” raķetes palīdzību. Taču tai nav ne attiecīgā tilpuma, ne tā ir pietiekami smaga, lai varētu pārvadāt “Starlink 2.0” satelītus. Tāpēc “SpaceX” šim darbiņam izmantos “Starship” kosmosa kuģi, kas vēl pašlaik tiek izstrādāts, bet gala versijā spēs pārvadāt ļoti smagas un apjomīgas kravas. Pagaidām “Starship” izmēģinājumi gan ir iestrēguši, jo uzņēmums joprojām gaida ASV Federālās aviācijas pārvaldes (FAA) vides pārskatu un apstiprinājumu, ka kosmosa kuģi var izmantot testiem.

    Tiesa, idejai par “Starlink 2.0” satelītiem ne visi ir abām rokām par. Šī gada sākumā NASA amatpersonas sagatavoja vēstuli FAA, paužot bažas par “Starlink 2.0” un to radītajiem sadursmes riskiem ar citiem satelītiem un kosmosa kuģiem.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma