Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnas pētnieki apgalvo, ka kara apstākļos valsts armijai ir jāspēj iznīcināt “Starlink” satelīti

    Jaunākie raksti

    Starlink” ir zināms kā līdz šim vērienīgākais satelītsakaru projekts, kas nodrošina platjoslas interneta pakalpojumus komerciāliem un militāriem lietotājiem visā pasaulē. Tieši tāpēc kara apstākļos kādai valstij tas sniegtu lielas priekšrocības attiecībā pret ienaidnieku. Tas labi novērojams arī Ukrainas kara kontekstā. Tikmēr ķīniešiem par “Starlink” ir gluži pretējs viedoklis. Ķīnas pētnieki apgalvo, ka valstij ir jāspēj atspējot vai iznīcināt “SpaceX” satelītus “Starlink”, ja tie apdraudēs valsts drošību.

    Saskaņā ar aprīlī publicēto dokumentu Ķīnai ir jāizstrādā pretsatelītu risinājumi, tostarp novērošanas sistēma ar lielu mērogojamību un augstu jūtīguma pakāpi, lai izsekotu un uzraudzītu ikkatru “Starlink” satelītu. Taču to iznīcināšanai, visticamāk, raķetes neizmantos, jo šāda metode ir pārāk dārga un radītu daudz kosmosa atkritumu. Šim darbiņam nepieciešams zemu izmaksu un augstas efektivitātes risinājums, piemēram, lāzers.

    Reklāma

    Jau aprēķināts, ka, piemēram, ASV militārie droni un slepenie iznīcinātāji, izmantojot “Starlink” pakalpojumus, varētu palielināt datu pārraides ātrumu vairāk nekā 100 reizes. “SpaceX” ir arī parakstījis līgumu ar ASV Aizsardzības departamentu, lai izstrādātu jaunas tehnoloģijas, kuru pamatā ir “Starlink” platforma. Piemēram, jūtīgus instrumentus, kuri spēj atklāt un izsekot hiperskaņas ieročus, pārvietojoties ar ātrumu, kas piecas reizes pārsniedz skaņu. Ja ASV izveidotos militārs konflikts ar Ķīnu, tad amerikāņu priekšrocības šeit ir redzamas, un saprotams, ka Ķīnas vēlas nodrošināties.

    Jāpiezīmē, ka Īlons Masks Ķīnā jau iemantojis lielu popularitāti, pateicoties savām inovācijām. Taču visu Ķīnas nāciju, šķiet, ļoti piesardzīgu padarījis fakts, ka pērn “Starlink” satelīti divas reizes teju saskrējās ar Ķīnas kosmosa staciju, ko daudzi uzskata par draudiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    30.05.2022 11:01

    Bus nepieciesama kosmosa stacija kurai nav nepieciesama rinkosana ap zemeslodi, un var pcelties un nosesties uz zemes pec nepieciesamibas.

    Reklāma