Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukrainā aktivizēti jau vairāk nekā 5000 “Starlink” termināļi

    Jaunākie raksti

    Jau kopš kara pirmajām dienām nozīmīgu atbalstu sakaru nodrošināšanā sniedzis ātrgaitas interneta serviss “Starlink”. Kad 26. februārī Ukrainas digitālās transformācijas ministrs Mihailo Fjodorovs vērsās pēc palīdzības pie Īlona Maska, tika uzklausīts un jau dažas dienas pēc tam Ukrainu sasniedza pirmie “Starlink” termināļi. Pa šo laiku tie pierādījuši savu praktiskumu un nozīmi, un arvien jaunas iekārtas sāk braši pildīt pienākumus šajā kara nomocītajā valstī. Tiek ziņots, ka pašreiz aktīvo “Starlink” termināļu skaits pārsniedz 5000 un būs vēl.

    Fjodorovs informē, ka teju ik dienu uz Ukrainu atceļo jauni “Starlink” termināļi, sniedzot piekļuvi internetam tur, kur kauju gaitā tā kļuvusi ierobežota. Viņš arī uzsvēra, ka “Starlink” interneta datu savienojums esot lielisks. Tas ir īpaši svarīgi šādās situācijās, kad sakariem un informācijai par notiekošo jābūt bez aiztures. Fjodorovs pats neatklāja precīzu termināļu skaitu, bet to zināja teikt persona, kas ir saistīta ar to uzstādīšanu Ukrainā, informējot, ka aktīvo iekārtu skaits nu jau pārsniedz 5000.

    Reklāma

    “Starlink” termināļu piegādes uz Ukrainu notiek ļoti regulāri. Pēdējā no tām bija pagājušajā piektdienā, 18. martā, par ko “Twitter” arī painformēja Ukrainas digitālās transformācijas ministrs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma