Web Analytics
More
    Reklāma

    Mastercard sāks izmantot tehnoloģiju, lai ar smaidu apstiprinātu maksājumus

    Jaunākie raksti

    Maksājumu karšu zīmols Mastercard sāks izmantot nosacīti jaunu biometrisko atpazīšanas un identifikācijas sistēmu, kas ļaus apstiprināt maksājumu, pasmaidot pretī kamerai.

    Kopumā tā ir sejas atpazīšanas tehnoloģija, tomēr Mastercard gadījumā biometriskā sistēma uztvers cilvēka smaidu. Kaut arī saņemta liela kritika no tiem, kas uztraucas par datu drošību, uzņēmums uzsver, ka izmantojot šādu tehnoloģiju varēs paātrināt maksājumu veikšanu. Viens no mērķiem ir samazināt kartes fizisko ievietošanu vai slidināšanu terminālī, kā arī tiek prognozēts, ka biometrisko tehnoloģiju tirgus sasniegs 18,6 miljardus dolāru 2026. gadā.

    Reklāma

    Darbības princips būs tāds, ka iepriekš caur lietotni būs nepieciešams noskenēt savu seju, bet veicot maksājumu veikalā, varēs identificēties kases aparātā pasmaidot, tādējādi nemeklējot karti vai telefonu. Autentificēšanos varēs veikt arī telefonā. Protams, saistībā ar datu drošību, uzmanība tiek vērsta uz to, ka Mastercard būs pieeja daudzu cilvēku sejām. Tomēr uzņēmums šo atspēko ar klientu aptauju, kurā 74% cilvēku izrādīja pozitīvu attieksmi pret šādu tehnoloģiju, norādot uz to, ka skaļie skeptiķi nav tik liela daļa.

    Kā pirmie šo sistēmu sāks izmantot pieci lielveikali Sanpaulu pilsētā Brazīlijā, bet pēc tam to varētu izmantot Lielbritānija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    sth
    20.05.2022 17:33

    Jūsu smaids nav pieņemts. Jums atlikuši 3 smaidi.

    rudzu rikas
    21.05.2022 13:22

    Ķīnā šur tur kaut kas tāds jau ir tagad.

    kkjk
    12.12.2022 14:21

    ziemeļos un padomijā šis nestrādās, smaidot tikai duraki

    Reklāma