Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon One lietotne ļauj noskenēt plaukstu, lai veiktu maksājumus un autentifikāciju

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Amazon izlaidis jaunu Amazon One lietotni, kas ar telefona palīdzību ļaus noskenēt savu plaukstu, ko pēcāk var izmantot maksājumu veikšanai veikalos un vietās, kur nepieciešama atpazīšana.

    Maksājumu veikšana ar plaukstu bija pieejama jau iepriekš, bet pirms tam bija jādodas klātienē uz vietu, kur atrodas Amazon One iekārta, kas veic reģistrāciju. Tagad to iespējams izdarīt ar Amazon One lietotnes palīdzību un viedtālruņa kameru. Pēc tam vietās, kuras atbalsta šo maksājumu metodi, nebūs nepieciešams izmantot nekādas papildu ierīces, bet tikai parādīt savu plaukstu.

    Reklāma

    Šāda veida autentifikācija ne tikai ļauj veikt maksājumus, bet arī iekļūt dažādās vietās, kur nepieciešams personas identifikācija vai vecuma pārbaude, kā arī tādējādi var tikt izmantotas lojalitātes programmas. Autentifikācijas veikšanai tiek izmantoti speciāli infrasarkanās gaismas skeneri un mākslīgais intelekts.

    Pēc Amazon teiktā, atpazīšana ir iespējama ar 99.99% precizitāti. Telefonā noskenētie plaukstu attēli tiek šifrēti un nosūtīti uz Amazon One domēnu, kas atrodas Amazon mākoņdatošanas glabātuvē. Šis varētu būt tieši tas risinājums, kas man neliktu pirksta galā iebūvēt kādu mikroshēmu, lai ērti veiktu bezkontakta maksājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma