Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple beidzot Eiropā ļaus citiem uzņēmumiem izmantot NFC tehnoloģiju savās ierīcēs

    Jaunākie raksti

    Beidzot ir viena ļoti svarīga un nopietna tehnoloģiskā ziņa, kas attiecas vienīgi uz Eiropu, jo bieži vien daudz jaunumu vairāk saistīti ar pārokeāna pasaules daļu. Apple ir iesniedzis piedāvājumu, kā trešo pušu izstrādātājiem ļaut izmantot NFC bezkontakta maksājumu risinājumu. Jaunās iespējas attieksies uz Eiropas Ekonomikas zonu.

    Jau iepriekšējā gadā ziņojām, ka tuvojas tas brīdis, kad Apple beidzot būs jāļauj trešo pušu lietotnēm izmantot iPhone NFC bezkontakta maksājumu risinājums. Līdz šim to varēja izmantot vienīgi caur Apple Wallet servisu. Tas nozīmē, ka Apple pilnībā kontrolēja maksājumu iespējas savos viedtālruņos, radot konkurences ierobežojumus.

    Pateicoties tam, ka Eiropas Savienība bija ķērusies pie šī fakta, Apple ir iesniedzis piedāvājumā, kādā veidā uzņēmums ļaus izmantot NFC risinājumu. Tas nozīmē gan iespēju uzstādīt trešo pušu risinājumus kā noklusēto maksājumu metodi, gan Face ID autentifikācijas izmantošanu.

    Piedāvājums ir iesniegts Eiropas Komisijā uz izskatīšanu, un attieksies uz visām Eiropas Ekonomikas zonas valstīm. Tātad arī uz Latviju. Nākamais solis ir Eiropas Komisijas lēmums, kura šobrīd ievāc informāciju no konkurentiem un lietotājiem par Apple piedāvāto risinājumu, lai to virzītu tālāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    22.01.2024 08:40

    “Nākamais solis ir Eiropas Komisijas lēmums, kura šobrīd ievāc informāciju no konkurentiem un lietotājiem par Apple piedāvāto risinājumu, lai to virzītu tālāk.”, kur es ka lietotajs varu viniem sniegt kadu info? Varbut vel kads velas sniegt info.

    Skābene
    22.01.2024 09:14

    Apple tagad daudz kas būs jāļauj, jo tirgus daļa lielāka kā Samsung! :)
    Daļēji ar to arī veiksmes stāstam pienāk gals, jo liels un varens nevar darīt to, ko var mazie! Tiklīdz ir dominējošais stāvoklis tirgū, tā arī uz tirgus spēlētāju attiecināmi dominējošā stāvokļa ierobežošanas pasākumi un aizvien vairāk Apple ierīces un darbības principi līdzināsies Android! :D

    Vanags
    22.01.2024 09:26
    Reply to  Skābene

    Es gan nespēju iztēloties iemeslus kāpēc, lai Apple lietotāji vēlētos izmantot trešo pušu maksājumu applikācijas. Šī pati strādā gana labi. Tā pat kā Apple lietotāji nevēlēsies lejupielādēt applikācijas no šaubīgiem trešo pušu aplikāciju veikaliem.
    Te mazliet atšķiras Android un iOS lietotāju paradumi
    Tas, ko EK dara ir pareizi un uz klientu interesēm vērsts, bet nedomāju, ka tipiskais Apple lietotājs raud par to, ka viņam nav iespēja samaksāt par pienu veikalā ar kaut kādu alternatīvu risinājumu

    Usinss
    22.01.2024 10:11
    Reply to  Vanags

    Es vēlos lai var lietot NFC, piemēram tām pašām lojalitātes kartēm, kurās jau ir NFXC un es kā lauķis dabūju skenēt ar kameru qr kodues, kamēr android izmanto NFC. Man pajāt par maksājumiem, man vajag vienkāršās ikdienas lietas.

    Skābene
    22.01.2024 10:12
    Reply to  Vanags

    Tev neviens neprasīs ko tu gribi! Ja valsts pateiks, ka valsts aplikācijai jābūt lejupielādejamai no valstij piederošas tīmekļa vietnes, tad tā tam būs būt! Kāpēc lai valsts maksātu Apple par lietotņu veikala izmantošanu, ja var nemaksāt?
    Ja Eiropas komisija teiks, ka Iphone ir jābūt visām ES valodām, tad būs arī latviešu valoda. Ja EK teiks, ka Apple jānodrošina trešo pušu klaviatūras iekš to Iphone, tad būs! Apple var spirināties pretī cik grib! :)

    Reklāma