Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple konkurentiem Eiropā plāno piedāvāt izmantot savu bezkontakta maksājumu tehnoloģiju

    Jaunākie raksti

    Ir parādījusies informācija, ka Apple ir iesniegusi piedāvājumu dažādiem maksāšanas servisiem par to, kā varētu tikt izmantota un atvērta NFC tehnoloģija iPhone viedtālruņos. Tas nozīmē, ka trešo pušu servisi to varētu izmantot neatkarīgi no Apple Wallet.

    Līdz šim Apple ir kontrolējis bezkontakta iespējas savos iPhone viedtālruņos, ļaujot izmantot vienīgi Apple Wallet servisu un lietotni. Taču ar to nav bijusi mierā Eiropa, vēloties samazināt uzņēmuma monopola stāvokli un ierobežojumus šajā maksājumu risinājumā.

    Pēc Reuters pieejamās informācijas, Apple ir iesniedzis konkrētu piedāvājumu, kā varētu tikt izmantota NFC tehnoloģija. Diemžēl nav zināmas precīzas detaļas, lai varētu izvērtēt šo risinājumu. Bankas jau iepriekš ir sūdzējušās, ka Apple ir pārāk liela vara, lai noteiktu bezkontakta maksājumu izmantošanu vienīgi caur Apple Wallet.

    Arī PayPal ir bijis viens no vairākiem uzņēmumiem, kas licis Eiropas Savienībai izteikt bažas par neatbilstošu konkurenci. Eiropas Komisija tagad ievāks viedokli no citām maksājumu sistēmām un klientiem par Apple piedāvājumu, lai saprastu, vai tas ir adekvāts. Jāatzīst, ka šī ir diezgan svarīga informācija, kas varētu mainīt mūsu lietošanas paradumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Slais
    14.12.2023 19:39

    Kam šis viss?
    Androidam/googlei taču ir kaut kāds savs maksāšanas “serviss”.

    Kursors.lv
    14.12.2023 19:41
    Reply to  Slais

    Jā, to sauc par Google Pay. Bet Android tos servisos var veidot arī citi uzņēmumi, piemēram, bankas. Apple gadījumā visi bezkontakta maksājumi uz iPhone bija tikai un vienīgi caur Apple Pay.

    Reklāma