Web Analytics
More
    Reklāma

    “PayPal” būs jauns izpilddirektors

    Jaunākie raksti

    Digitālo maksājumu gigants “PayPal”, kas tagad “iemēģina roku” kriptovalūtu tirgū,  pirmdien informējis, ka gaidāmas izmaiņas uzņēmuma vadībā. Sākot ar 27. septembri vadības grožus pārņems līdzšinējais kompānijas “Intuit” izpildviceprezidents Alekss Kriss, kuram būs jāuzņemas “PayPal” prezidenta un izpilddirektora pienākumi.

    “PayPal” vadības maiņa nav nekas negaidīts. Uzņēmums jau vairākus mēnešus meklēja kandidātu, kurš stātos pašreizējā izpilddirektora Dena Šulmana vietā. Šulmans, kurš “PayPal” vada kopš 2014. gada, šī gada 9. februārī paziņoja, ka plāno doties pensijā. Šo gadu laikā Šulmans vedis uzņēmumu cauri dažādiem izaicinājumiem, un jāsaka, ka veiksmīgi. Viņa vadībā “PayPal” ir piedzīvojis dažus no saviem veiksmīgākajiem darbības gadiem, ko veicināja arī pandēmija un tās inicētā digitālo maksājumu apjoma palielināšanās. Saskaņā ar uzņēmuma datiem kopējais maksājumu apjoms no 2015. līdz 2022. gadam pieaudzis piecas reizes līdz 1,36 triljoniem USD. Vienlaikus “PayPal” ieņēmumi šajā laikā teju trīskāršojušies līdz 27,5 miljardiem USD 2022. gadā.

    Reklāma

    Tiesa, ekonomiskās lejupslīdes iespaidā “PayPal” līdzīgi kā citiem uzņēmumiem bija jāmeklē iespējas samazināt savus izdevumus. Protams, tas notika arī uz darbinieku atlaišanas rēķina, šī gada janvārī no darba atbrīvojot ap 2000 strādājošo.

    Kas attiecas uz “PayPal” topošo jauno vadītāju, uzņēmums vēlējās atrast tādu cilvēku, kuram ir pieredze globālo maksājumu, produktu un tehnoloģiju jomā. Alekss Kriss acīmredzot tāds ir. Viņš pēdējos 19 gadus nostrādājis “Intuit”, kur bija atbildīgs par 8000 darbinieku lielu nodaļu, kas piegādāja “QuickBooks” un “Mailchimp” produktus mazajiem un lielajiem biznesa klientiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma