Web Analytics
More
    Reklāma

    “PayPal” ienāk kriptovalūtu tirgū un drīzumā piedāvās norēķinus ar “PayPal USD”

    Jaunākie raksti

    Amerikāņu fintech kompānija “PayPal” nedēļas sākumā, 7. augustā, nākusi klajā ar paziņojumu, ka sper lielu soli kriptovalūtu jomā un palaidusi savu norēķinu līdzekli “PayPal USD” (PYUSD). Kā liecina nosaukums, šī kriptovalūta ir piesaistīta ASV dolāram un pieskaitāma pie stablecoins (kriptovalūtas, kuru vērtība piesaistīta ārēja aktīva vērtībai, piemēram, valdības emitētai valūtai vai zeltam, šajā gadījumā ASV dolāram). “PayPal USD” laidīs apgrozībā “Paxos Trust Co”, un tā būs paredzēta digitālo maksājumu veikšanai, kā arī norēķiniem “Web3” vidē.

    Jau iepriekš tika baumots, ka “PayPal” varētu izlaist savu kriptovalūtu “PayPal Coin”. Lai arī nosaukums ir mazliet citādāks, baumu virziens bijis pareizs. Kompānija informē, ka “PayPal USD” drīzumā varēs iegādāties gan uzņēmuma lietotnē, gan tīmekļa versijā. Lietotāji ar to varēs veikt visas citas darbības, ko ar pārējām kriptovalūtām – pirkt, pārdot, turēt, pārsūtīt, apmainīt pret citām kriptovalūtām. Uzņēmums apgalvo, ka mazliet vēlāk “PayPal USD” varēs izmantot kā norēķinu līdzekli dažādiem pirkumiem, tostarp “Web3” vidē.

    Reklāma

    Laižot klajā “PayPal USD”, uzņēmums varētu paātrināt savus centienus kļūt par kriptovalūtu maksājumu gigantu. Uz šo mērķi “PayPal” iet kopš 2020. gada, kad sāka piedāvāt norēķinus ar kriptovalūtām. Jau šobrīd lietotāji ASV un Lielbritānijā var veikt darījumus ar “Bitcoin” un citām populārām kriptovalūtām. Jāpiezīmē, ka šobrīd “PayPal” pakalpojumus izmanto vairāk nekā 350 miljoni aktīvo klientu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    10.08.2023 13:28

    normaali ne ko

    Edgars
    10.08.2023 20:03

    pag, un kāds labums? ko ar to darī?

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    11.08.2023 16:05
    Reply to  Edgars

    hmm labs jautājums… tik tālu nebiju aizdomājies

    Reklāma