Web Analytics
More
    Reklāma

    Amerikāņi beidzot var pievienot vadītāja apliecību Apple Wallet

    Jaunākie raksti

    Ir pagājis jau gandrīz gads kopš Apple 2021. gada izstrādātāju konferencē WWDC21 paziņoja par nākotnes plāniem Apple Wallet pievienot Amerikas štatu ID kartes, kā arī digitālo vadītāja apliecību. Beidzot šī funkcionalitāte ir oficiāla pieejama pirmajos ASV štatos.

    Arī mēs jau pagājušā gada rudenī ziņojām par šo iespēju, gaidot pirmos iespaidus par tās lietošanu, taču tikai no šīs trešdienas Arizonā, Kolorādo, Ohaio u.c. štatos funkcionalitāti var lietot. Tātad ikviens iPhone lietotājs var atvērt Apple Wallet lietotne tālrunī, un pievienot divus jaunus digitālos dokumentus. Tie būs štata ID karte un vadītāja apliecība. Būs nepieciešams noskenēt fizisko karšu priekšējo un aizmugurējo daļu, kā arī veikt savas sejas skenēšanu, lai tādējādi pārbaudītu dokumentu atbilstību.

    Kā norāda Apple, būs nepieciešams veikt vairāku reižu sejas skenēšanu, lai uzlabotu drošību un izvairītos no viltus dokumentu izmantošanu. Interesants ir komentārs, ka tieši štats ir atbildīgs par apstiprinājumu pievienot ID karti Apple Wallet. Tātad sanāk, ka valsts iestādēm būs pieeja skenētajai sejas informācijai. Apple informē, ka pašam uzņēmumam nebūs pieejas šo dokumentu informācijai, un tā glabāsies vienīgi telefonā.

    No praktiskās puses štata ID karti varēs noskenēt lidostā, lai apliecinātu savu personas identitāti. Nebūs nepieciešams nevienam rādīt šo digitālo dokumentu telefonā, bet atbildīgā persona var lūgt salīdzināt vizuālo izskatu ar to, kas ir redzams ID kartē. Viss pārējais ir drošība pie lietotāja. Jaunā iespēja būs pieejama iPhone 8 un jaunāku modeļu lietotājiem, kā arī būs jāizmanto jaunākā iOS 15.4 versija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    AppleFan
    25.03.2022 11:12

    Sen bija laiks! Nez vai un kad šāda opcija strādās arī mūsu platuma grādos..

    26.03.2022 00:34

    “būs nepieciešams veikt vairāku reižu sejas atpazīšanu”

    google translate pls :D

    Gundars
    27.03.2022 21:32

    Kur problēma vienkārši ieskenēt savu ID karti un nēsāt telefonā? Tur kur vajag uzrādīt, viņi dikti pētīs vai tev tas skanējums stāv walletā vai kā jpg telefona atmiņā? Ja der, tad der. Ja neatzīs tad arī walletā ievietotu neatzīs, ja tas nebūs konkrēti nostiprināts likumdošanā

    Reklāma