Web Analytics
More
    Reklāma

    Brazīlija nākamgad plāno laist apgrozībā savu digitālo valūtu

    Jaunākie raksti

    Brazīlija ir viena no kriptovalūtām draudzīgākajām valstīm. Esam jau rakstījuši, ka tā 2022. gada beigās pieņēma likumu, lai padarītu kriptovalūtu par likumīgu norēķinu līdzekli. Līdz ar to iedzīvotāji jau šogad ar šo valūtu starpniecību varēja veikt dažādus maksājumus, piemēram, maksāt nodokļus. Tagad šī Dienvidamerikas valsts spērusi vēl vienu soli uz priekšu un ir gatava laist apgrozībā savu digitālo valūtu.

    Brazīlijas centrālā banka ir informējusi, ka jau nākamgad oficiāli tiks izlaista tās digitālā valūta “DREX”. Ar tās palīdzību plānots veicināt finanšu pakalpojumu attīstību un pieejamību, kā arī atvieglot ikdienas norēķinus. Brazīlijas centrālās bankas pārstāvji jau iepriekš prognozēja, ka digitālās valūtas ieviešana tiks uzsākta 2024. gada beigās pēc testēšanas fāzes pabeigšanas, kas notika pēdējos pāris gadus.

    Reklāma

    Brazīlijas centrālās bankas digitālās valūtas iniciatīvas koordinators Fabio Araujo uzsvēris, ka “DREX” izstrāde un ieviešana primāri ir vērsta uz finanšu pakalpojumu pieejamības uzlabošanu valstī, nodrošinot vienkāršu un uzticamu piekļuvi līdzekļiem. Tāpat viņš uzsvēra, ka brazīlieši diezgan aktīvi veic digitālos maksājumus, kas ir vēl viens iemesls, kāpēc ieviest digitālo valūtu.

    Pagaidām nav zināms, kad tieši “DREX” pilnvērtīgi nonāks apgrozībā.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma